Articole

 • Obsesia femeilor dependente de dragoste (III)

  De ce te încăpățânezi să te agăți de o iluzie și negi/ignori realitatea? De ce crezi că-l poți face să te iubească dacă te străduiești mai mult? De ce crezi că poți să-l schimbi pentru a corespunde mai bine nevoilor și dorințelor tale? În primul rând, în spatele acestei obsesii este frica de propria persoană. Îți este ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Obsesia femeilor dependente de dragoste (II)

  Cum se manifestă obsesia față de relația cu un bărbat? Gândurile obsesive pot fi percepute ca un mecanism de apărare prin care persoana, din cauza faptului că mintea îi este mereu focalizată pe ceva anume, evită să se confrunte cu altceva mai dureros și mai important. De exemplu, dacă persoana are o credință de bază de tipul ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Obsesia femeilor dependente de dragoste (I)

  Pe cât de dur poate părea titlul acestui articol, pe atât de necesară îmi pare a fi o astfel de exprimare. De ce obsesie și de ce dependență de dragoste? A iubi și a te simți iubit pot fi unele dintre cele mai frumoase sentimente pe care le putem trăi în această viață, însă, de multe ori, când iubirea devine bolnăvicioasă, ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum cucerește bărbatul modern? Strategii nocive de seducție (II)

  Strategiile și tehnicile de seducție pe care le folosesc unii dintre bărbați reprezintă pentru ei un fel de rețetă magică cu ajutorul căreia vor reuși să agațe și să cucerească femei și, în acest fel, speră ei să își crească încrederea în sine. Despre unele dintre aceste nenumărate strategii vom vorbi și noi în cele ce... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum cucerește bărbatul modern? Strategii nocive de seducție (I)

  Seducția poate fi o artă care implică toate simțurile, care presupune cucerirea persoanei dorite prin crearea unei conexiuni autentice, prin farmecul personal, prin înțelegerea nevoilor și dorințelor celuilalt, prin plăcerea de a oferi. Seducția, însă, mai are și un alt gen de conotație: poate fi văzută și ca acel proces de ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Descoperă ce factori îți declanșează emoții negative puternice

  Factorii declanșatori pentru emoții negative puternice se mai numesc și triggeri emoționali și sunt întâmplări, situații, evenimente, fapte, vorbe sau amintiri care ne declanșează reacții emoționale intense, indiferent de dispoziția în care suntem. În mod obișnuit, pe parcursul unei zile, putem avea o gamă largă de emoții în... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum să nu iei lucrurile personal

  Majoritatea oamenilor se frământă, se supără, se enervează, se simt jigniți sau atacați tocmai pentru că iau lucrurile personal. Dacă și tu ai această tendință, îți prezint mai jos câteva idei care îmi doresc să te poată ajuta: Nu e despre tine A lua lucrurile personal înseamnă a-i permite celuilalt să te rănească sau... (se continuă)
  Citește mai departe
 • De ce este atât de greu să ieși dintr-o relație cu un narcisist?

  Partea a cincea Victimele abuzurilor ajung să formeze o legătură emoțională cu abuzatorii lor în încercarea de a supraviețui acelor relații dificile, tumultoase, traumatizante. Această legătură apare ca urmare a unui ciclu de „recompense” și „pedepse” în care victimele, după nenumărate abuzuri, devin condiționate să ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • De ce încearcă narcisistul să te atragă înapoi în relație, cum face asta și ce poți face tu?

  Partea a patra Narcisistul poate încerca să te atragă înapoi în relație, chiar dacă el sau ea a fost cel care a pus punct acelei relații (ori doar s-a îndepărtat o anumită perioadă de timp, fără a încheia oficial relația). Scopul este să redobândească controlul asupra ta. Fie că a trecut o săptămână, o lună sau un ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Etapa respingerii și a abandonului în relația cu un narcisist

  Partea a treia Relația cu o persoană care are o tulburare narcisică de personalitate începe cu o fază de idealizare, când narcisistul simte că „se îndrăgostește” de tine, adică percepe că, datorită proiecțiilor sale, datorită așteptărilor pe care și le-a creat și pe care pretinde ca tu să i le îndeplinești, datorită ... (se continuă)
  Citește mai departe