Dr. Ursula Sandner

Ursula SandnerSunt life-coach, psihoterapeut, trainer, fondatoarea companiei Sandner Mind Consulting.  Iubesc ceea ce fac și în fiecare zi îmi practic meseria cu entuziasm și bucurie.

Însă până să ajung aici viața m-a purtat pe cărări întortocheate sau, mai bine zis, eu am ales să explorez toate aceste cărări până când mi-am dat seama că ceea ce fac acum este parte din misiunea vieții mele și că nu doresc să mă mulțumesc cu mai puțin de atât.

Cum a început totul?

Acum mai bine de 10 ani viața a ales să-mi arate că tot ceea ce construisem eu până în acel moment este greșit pentru mine și a făcut asta izbindu-mă puternic de pământ.

Inițial am studiat economia, am lucrat ca și consilier parlamentar, apoi ca shop manager și manager de resurse umane dar niciuna dintre aceste meserii nu mă reprezentau. Lucram doar pentru salariu și pentru „recunoaștere socială”. Am permis oamenilor din jurul meu să mă influențeze și am luat decizii pentru a obține aprobarea celor apropiați. Nici măcar nu-mi dădeam seama că alegerile pe care le făceam nu erau bune pentru mine. De fapt, nimic nu era bine.

Ajunsesem într-un punct în care știam că nu mai pot continua așa, iar decizia pe care am luat-o atunci mi-a schimbat viața.

Am renunțat la tot, am „ars podurile” în urma mea și am decis să îmi rescriu viața, să mă recreez neavând nicio plasă de siguranță care să mă susțină.

Mi-am dorit să cunosc cât mai mult despre viață și despre mintea omului astfel că m-am înscris la facultatea de psihologie. Acest pas a reprezentat sfârșitul vieții mele de până atunci și începutul unei noi vieți.

Am citit sute de cărți de psihologie și din domenii conexe: filosofie, sociologie, medicină alternativă etc., și am mers la toate cursurile, workshop-urile și atelierele de dezvoltare personală pe care le-am găsit . Mi-am făcut în timp formarea în psihoterapie integrativă, am urmat un master în psihologie organizațională și a conducerii și mi-am dat doctoratul în științe sociale. Am lucrat o perioadă ca și asistent universitar,  mi-am făcut formarea in NLP, am explorat și diferite căi spirituale - șamanism, tehnica radianta, feng-shui, meditație vipassana, am petrecut timp în pelerinaje la mănăstiri. Căutam răspunsuri la întrebările existenței, căutam acele adevăruri care reprezintă numitorul comun al tuturor informațiilor cu care veneam în contact. Toate aceste lucruri și-au pus amprenta asupra devenirii mele, iar în prezent îmi place să cred că reprezint chintesența înțelepciunii și a ideilor pe care le-am descoperit și mi le-am însușit.

Pe acest parcurs mi-am găsit vocația, mi-am dat seama că pot și știu să lucrez cu oamenii, să le înțeleg suferința și să-i susțin să-și găsească adevărul și calea proprie.

Drumul meu a devenit din ce în ce mai clar și mai lin, iar acum sunt în punctul în care pot să spun că îmi trăiesc visul... și știu că sunt doar la început. Ascultând oamenii și lucrând cu ei atât de mult cum am făcut-o în ultimii ani, am învățat să deslușesc și să navighez în meandrele psihicului și ale vieții umane și am binecuvântarea ca în fiecare zi să învăț ceva nou.

Meseria mea - cea de life-coach, psihoterapeut și trainer - m-a ales pe mine, nu eu am ales-o pe ea. În timp ce mă cautam pe mine, mi-am găsit și vocația.

Știu că datoria mea este sa mă îmbunătățesc încontinuu, să cunosc, să mă dezvolt, în așa fel încât să le fiu de un real ajutor oamenilor care vin înspre mine. Îmi fac un scop în sine din a căuta să înțeleg și să le explic oamenilor cât mai simplu adevăruri care pot părea inițial complexe pentru că am ferma convingere că atunci când poți să explici ceva într-un mod logic, firesc și ușor de înțeles, înseamnă că tu ți-ai însușit cu adevărat acel lucru.

Uitându-mă înapoi, îmi dau seama ce binecuvântare a fost drumul pe care am fost nevoită să merg. Viața mi-a spus NU la tot ceea ce credeam că îmi doresc și m-a obligat să caut o altă cale, CALEA MEA. Fiecare pas pe care l-am făcut a fost un pas către lumină, către înțelegere și către o existență trăită cu sens.

Îmi iubesc acum viața, îmi place de mine și îmi place felul în care trăiesc și știu că mai am multe de făcut. Mi-am descoperit valorile, gândesc și trăiesc conștient, fac alegeri raționale și în acord cu personalitatea pe care mi-am construit-o și la care încă lucrez.

Am aflat că nimeni nu deține adevărul care mi se aplică mie, că doar eu știu cel mai bine ce este ok sau nu pentru mine. Experimentez viața, mă provoc și mă testez pe mine însămi,  uneori mai greșesc, însă am învățat de mult că greșelile sunt lecții de viață, că ele vin ca să-mi dea oportunitatea să-mi descopăr noi resurse, noi răspunsuri și să mă șlefuiesc, tinzând către perfecțiune.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați venit înspre mine ca să lucrăm împreună și vă mulțumesc și vouă, celor pe care urmează să vă cunosc. Este o onoare pentru mine să vă pot fi alături în această călătorie fascinantă numită VIAȚĂ, să pot să vă însoțesc - chiar și câțiva pași - pe calea devenirii voastre.

Povestea mea este și povestea ta... știu că și tu ai luptele tale, întrebările tale, deznădejdile tale. Știu că și tu cauți să afli ce te face fericit, care este sensul existenței tale, care este misiunea ta pe acest pământ. Eu mi-am găsit calea, iar de o cauți cu adevarat, știu sigur că și tu o vei găsi pe a ta - „caută și vei găsi”!
Dr. Ursula Sandner


Pregătire profesională

(selectiv)
 • Doctor în științe sociale, Universitatea de Vest, Timișoara
 • Masterat in Psihologia Organizațională și a Conducerii, UVT, Timișoara
 • Facultatea de Psihologie, Timișoara
 • Formare în psihoterapie integrativă în cadrul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă
 • Formator acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării și Inovării 
 • Participare Conferința Națională de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj – Napoca
 • Atelier de presentation de Psychotherapies transpersonnelles, Association Francaise du Transpersonnelle, Franța
 • Curs - Communication, Interaction and Therapeutic Skills, Truvist Enterprising Foundation, Olanda
 • Curs - Group Psychotherapy, ongoing group, Truvist Enterprising Foundation, Olanda
 • Conferința - Continuitate și Schimbare in Procesul Tranziției, Centrul regional de integrare socială și dezvoltare umană, Timișoara
 • Curs - Testarea psihologică și calculatorul, Dr. G. Schuhfried, Austria
 • Formare de bază în analiza tranzacțională, Asociația Română de Analiză Tranzacțională
 • Curs - TA in Organisation. How to use TA in self organization, Asociația Română de Analiză Tranzacțională
 • Curs de inițiere Terapia Gestalt- Realitatea aici și acum, Dr. Andre Moreau, Sistem Psi
 • Curs - Agresivitatea și cum să fii un bun terapeut, Truvist Enterprising Foundation, Olanda
 • Intervenții cognitiv comportamentale. Fundamente, Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale
 • Graves Values System - Basic Level, ARONLP - Asociația Romană de Programare Neuro-lingvistică
 • Practician NLP - ARONLP, IANLP, EANLP, Asociația Romană pentru Programarea Neuro-Lingvistică
 • Master Practician NLP - Master IANLP, ARONLP, EANLP, Asociația Romană pentru Programarea Neuro-Lingvistică
 • Trainer NLP - Trainer ARONLP, EANLP, IANLP, Asociația Romană pentru Programarea Neuro-Lingvistică
 • Conferința Internațională de Psihoterapie Integrativă „Abordarea stării de bine din perspectivă integrativă și interdisciplinară”, București

Alte activități profesionale de formare și training

 • Trainer în proiectul cu participare internațională „Let Peace be our culture” finanțat de Comisia Europeană, în Edremit, Turcia
 • Conducătorul delegației României la seminarul „Youth against Poverty”, finanțat de Comisia Europeană pentru Tineret în Acțiune, în Mush, Turcia
 • Conducătorul delegației României la programul „Women is your mother”, finanțat de Comisia Europeană pentru Tineret în Acțiune, în Mush, Turcia
 • Coordonator Ateliere săptămânale de Autocunoaştere şi Dezvoltare Personală - „Calea mea”
 • Conducător workshop-uri de Autocunoaştere şi Dezvoltare Personală
 • Expert educaţional în proiectul „Consiliere integrativă educaţională - Aici şi acum”, finanţare P.O.S.D.R.U. Domeniu major: intervenţie, educaţie şi formare

 

16 comentarii pentru “Dr. Ursula Sandner

 1. Va caut,în speranța că vom putea stabili niște ședințe de psihoterapie.
  Sper din tot sufletul sa fiu anorocoasă și să aveți concediu im septembrie.
  Alina

 2. Buna Ursula , ma aflu in niste blocaje in viata mea, am mai fost la terapie timp de un an si jumatate, in timpul divortului si dupa aceea, as dori sa stiu cat costa o sedinta de terapie la tine ( sa stiu daca imi pot permite) si mi-as dori sa mai fac terapie sa ma pot clarifica cu niste aspecte din biata mea, ma simt tare blocata.
  Multumesc.

 3. buna! numele meu este teodora. sunt din bucuresti si in ultima perioada am citit si ascultat multe articole din activitatea ta.
  am 40 de ani si trec printr-o perioada f dificila a vietii mele. m-am despartit de prietenul meu, si, desi, incerc sa-mi continuu viata imi este f greu.
  am fost impreuna 3 ani si pot spune ca a fost cea mai importanta relatie din viata mea… dar incet, incet s-a oprit.
  au inceput minciunile, indepartarea, plecatul cat mai des de acasa noaptea cu prietenii.
  am incercat sa vorbesc, sa cominic,sa lupt…
  nu s-a putut… am plecat…
  atat…

 4. Buna ziua,
  Va rog mult sa-mi spuneti daca faceti anul acesta vreo tabara de dezvoltare personala in tara, in ce perioada si unde.
  As dori foarte mult sa particip.
  Va multumesc frumos,
  Simona

 5. Va admir, pentru cea ce faceti si pentru cea ce sunteti. Un spirit coordinator in aceasta calatorie nesfirsita in eternitate, numita viata.

  Doresc sa intreb daca tineti unele work shopuri gratuite. ?
  La cabinetul dvs nu stiu daca voi ajunge vreodata. Eu fac yoga.

 6. Te citesc si ascult in fiecare zi , Eşti incredibilă .. Sunt cu tine in fiecare seară -ascultându-te . Te iubesc foarte mult .Lucrez in Anglia , si nu prea am prieteni , dar acum te am pe tine – devin patetică dar este adevarat . Nu ştiu cum să-ți mulțumesc , nu am cuvinte . Cu venerație .Carmen.

  1. Draga mea,

   iti multumesc pentru mesaj. Ma bucur mult ca pot sa iti fiu alaturi si sunt onorata ca pot sa iti fiu de folos.
   Ai grija de tine si tinem legatura.

   Numai bine iti doresc,
   Ursula

 7. Hello !!!Vreau sa cumpar nişte cărţi in limba engleza .Dar nu am nici-un contact
  Lasa’mi ceva un e-mail sau telefon
  Thanks a lot .

 8. Buna Ursula,

  Am citit cartea ta „Puterea ta interioara” in urma unei recomandari si din curiozitate am vrut sa aflu mai multe despre autor si uite asa am ajuns aici…
  Sunt profund impresionat de cariera ta si uimit peste masura de faptul ca esti din Romania si ai facut UVT.
  Mi-ar face o mare placere daca as putea beneficia de un consult psihoterapeutic chiar de la tine sau daca nu se poate, sa ma ajuti cu o recomandare.

  Multumesc anticipat si iti doresc multa bafta in continuare!

 9. Mulțumim pentru articolul Iubirea de sine și cum o dobândești!
  Sublim! Mustind cu toții în energia pozitivă cu care Tatăl Soare răsfață Mama Pământ în zile de Solstițiu de vară și în prag de Sânziene, mesajul ales azi de draga noastră gazdă vine ca un desert binecuvântat, după o masă bogată oferită din Iubire necondiționată. Totul este în viața noastră trinitar: instinct, emoție și minte… cap, trup și membre… femeie, bărbat și copil… Iubire de Sine, Iubire Cosmică și Iubire Universală, care se revarsă din abundență în tot și toate. Cum toți suntem Unul, iar Unul este Tot, încet, cu răbdare, dar sigur și în mod cert, ne aliniem tot mai mulți pe drumul către 5D, susținuți și ghidați de către Trinitatea Divină, spre o singură inimă, o singură iubire, o singură ființă. Mulțumim cu recunoștință, îmbrățișări sufletești și smerenie Ursula Sandner și Condor C, suflete alese venite la întrupare spre a ne lumina drumul! Binecuvântați suntem cu toții!
  https://www.youtube.com/watch?v=x004cBLk6iQ

 10. Iti multumesc pt ca minunatele articole..
  Ma regases in fiecare ..
  Trec printro incercare mare in viatza mea..si simt ca nu stiu ce sa fac..
  Imi pasa mai mult de cei din nur..decat de fericirea mea..
  Ma ajuta f mult..tot ce primesc..invat cate ceva din fiecare..
  Multumesc

 11. Buna Ursula,
  Si cu ajutorul tau, am constientizat ca este momentul sa-mi descopar calea, si sper sa ma inspiri in continuare sa fac alegerile corecte.
  Multumesc!

 12. Eu te numesc „Biblia mea”! Spor in tot ce faci ! Ești unica și curată ! Sper din tot sufletul sa te cunosc! Tot ce citesc de la tine îmi este binefăcător; ma hrănesc zilnic ” cu tine ” , mulțumesc , cu deosebita recunoștință pentru tot ce ești și faci; ești o lumina printre noi! Te imbratisez cu caldura!Maria Skovran

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *