De-a lungul carierei am lucrat cu multe femei care fie nu au fost învățate să-și acceseze puterea interioară, fiind crescute în spiritul supunerii ori unor credințe învechite, fie au început ele să renunțe la acea putere personală pentru a corespunde mai bine așteptărilor celor din jur și rolului care le-a fost atribuit.
De multe ori credem că trebuie să fim într-un anumit fel ori că trebuie să facem anumite lucruri pentru a fi plăcuți și acceptați de ceilalți – renunțăm la autenticitatea noastră și ajungem să fim și să ne comportăm în funcție de nevoile și pretențiile celor din jur. Chiar dacă avem anumite calități unice care ne pun în valoare, le ținem ascunse doar pentru a nu ieși din tipar, pentru a nu-i deranja pe alții, pentru a nu fi „altfel” decât se așteaptă lumea să fim.
Multe femei încă au teama de a se pune în valoare, de a-și face vocea auzită, de a lua decizii punându-se pe ele pe primul plan deoarece le-au fost insuflate credințe precum „bărbatul este capul, iar femeia gâtul”, „femeia ține familia unită”, în general, credințe care plasează femeia pe loc secund, care o fac să creadă că trebuie să se sacrifice ori să renunțe la visurile ei pentru a le fi altora bine. Dar o femeie care și-a asumat puterea interioară știe că este la fel de importantă ca bărbatul de lângă ea, știe că este valoroasă chiar dacă nu are un bărbat lângă ea (pentru că de multe ori femeile se valorizează prin rolul de soție sau mamă) și știe că dorințele și visurile sale contează la fel de mult ca ale celorlalți.
O femeie puternică își asumă responsabilitatea pentru viața ei și nu așteaptă să fie salvată ori „trezită” de un prinț fermecat. Se trezește singură și începe să-și facă un plan de viață, pentru a da o direcție propriului destin, în acord cu dorințele și aspirațiile sale.
Își asumă atât părțile întunecate, cât și cele luminoase și caută în permanență să evolueze, să-și vindece rănile trecutului pentru a nu le mai recrea, să-și confrunte fricile, să-și transforme credințele limitative care au ținut-o pe loc până acum.
Se întreabă ce înseamnă feminitatea pentru ea, dacă rolurile atribuite de alții rezonează sau nu cu felul ei de-a fi, dacă o limitează sau nu, iar apoi face schimbările necesare pentru a-și trăi viața în acord cu propriul adevăr interior, nu cu așteptările celor din jur.
O femeie puternică își asumă puterea creatoare și știe că felul în care arată viața ei depinde de ea, deoarece ea este cea care stabilește cine este și ce vrea să creeze în lume, să lase în urma sa. Nu le permite altora să îi dicteze cursul propriului viitor, să îi spună ce ar trebui să simtă, să gândească ori să facă.
Știe să spună „nu”, să-și traseze limite și granițe personale de interacțiune și se înconjoară de oameni care îi potențează acea putere interioară, nu care o trag în jos și încearcă să-i distrugă stima și încrederea în sine.
Își prețuiește interesele și pasiunile și caută să le integreze cât mai mult în viața ei – pentru a ști ce îți place, ce îți displace, ce-ți aduce bucurie, ce te ajută să crești ori pur și simplu să te simți bine, este necesar să-ți dai voie să explorezi cât mai mult, să încerci lucruri noi, să experimentezi fără teamă sau constrângeri ceea ce viața are să-ți ofere.
O femeie puternică caută să-și dezvolte autonomia și independența, să-și fructifice abilitățile și potențialul, să-și depășească limitele și le încurajează și pe alte femei să facă același lucru – nu se teme de ele, nu se simte amenințată de ele și nici nu le invidiază pentru că știe că invidia vine dintr-o lipsă de prețuire de sine, din sentimentul că nu ești suficient de bun sau de valoros.
O femeie puternică își asumă și își îmbrățișează sexualitatea și nu o privește ca pe ceva rușinos sau tabu.
Își ascultă vocea interioară și intuiția și este în contact cu simțurile sale – observă ce anume o face să se simtă mică, închisă, tensionată și ce anume o face să se simtă liberă, deschisă și entuziasmată și nu face compromisuri de dragul altora în propriul detriment.
Fiecare femeie are în interiorul său toate resursele pentru a-și transforma viața, pentru a face schimbările pe care și le dorește. Nu există femei „slabe”, există doar femei care trebuie să mai lucreze cu ele însele pentru a se elibera de credințe disfuncționale sau limitative, de tipare nocive de gândire sau comportament, de influențe toxice.
Folosește-ți puterea interioară!
Dr. Ursula Sandner
Multumim mult!
Multumesc pentru aceste informati atit de valoroase.Sunteti o femeie de admirat.
Intelectul trebuie să fie numai executantul voinţei noastre, a fiinţei spirituale care suntem. Scăpată de sub control, această unealtă unelteşte şi mintea ne minte!
Greşeli facem numai atunci când îi permitem să decidă în locul nostru, când îi dăm întîietate asupra spiritului din noi, adesea numai pentru câştiguri materiale perisabile şi pofte mereu mai intense, de fapt insaţiabile.
O femeie cu adevărat puternică este cea care își ascultă numai intuiția, „vocea interioară”, deoarece intuiţia este infailibilă, proverbiala intuiţie cu care Natura a înzestrat-o pe femeie, fapt prin care a plasat-o cu un pas înaintea bărbatului, ca muză a acestuia.
O femeie puternică este în contact permanent cu simțurile sale spirituale, pudoarea fiind nestemata cea mai de preţ a femeii. Cea care nu îşi protejează trupul expunându-l privirilor lascive este o femeie uşoară, care stârneşte masculul din bărbat, şi nu inspiră poetul, muzicianul din el, aşa cum o făcea cândva, la venirea noastră pe un pământ neprihănit, încredinţat nouă pentru a ajuta la evoluţia tuturor vietăţilor şi a spiritualiza întreaga materie.
O femeie puternică este independentă numai de materie, însă permanent conectată la Lumina care ne-a dat viaţă, ne hrăneşte şi ne adapă, Sursa tuturor virtuţilor şi a fericirii… în care trebuie şi ne putem întoarce numai pe deplin maturi, după împlinirea misiunii noastre pe pământ, ca fiinţe utile, conştiente de Legile care guvernează în perfectă Armonie întreaga Creaţie, şi care, înaintea fiecărui nou Ciclu, elimină automat toţi dăunătorii şi fructele stricate…