Increderea in tine si relatia de cuplu

on the shoreDin cauza propriilor insecuritati si temeri, unii oameni vor încerca sa te facă sa te indoiesti de tine, sa te simți prost cu ceea ce ești sau vor incerca sa-ti submineze increderea pe care o ai in tine.

Aceste lucruri se întâmpla din păcate cel mai des in relațiile de cuplu, atunci când unul dintre parteneri se simte cumva nesigur pe el sau pe relație si va încerca sa-i diminueze celuilalt încrederea in sine pentru a putea sa-l controleze sau sa-l manipuleze in funcție de propriul sau interes - disfunctional, evident.

Sunt oameni care au o stima de sine sănătoasă si reala, insa odată intrati intr-o relație cu o persoana care nu sta bine la capitolul incredere in sine, datorita iubirii si fuziunii pe care si-o doresc cu partenerul lor, sunt atrasi in realitatea celuilalt.

Nu permite sa se întâmple asta pentru ca nu îl vei ajuta pe cel de lângă tine, ci din contra, veți avea amândoi de pierdut, atât individual cat si ca si cuplu.

Fii alături de partenerul tau si indruma-l sa caute ajutor ca sa-si rezolve probleme cu încrederea in sine si astfel sa puteți sa aveți o relatie frumoasa in care schimburile dintre voi vor fi sănătoase si veți evolua împreuna.

Din păcate, de multe ori, oricât ai încerca sa fii tu cel care își ajuta partenerul, nu vei reuși sa faci asta... pentru ca va avea tendința sa te discrediteze si pentru faptul ca va proiecta asupra ta propria insecuritate sau va avea impresia ca vrei sa-l convingi de ceva cu care in acel moment nu rezoneaza si nu veți obține altceva decât conflicte si tensiuni inutile. Nu este rolul tau sa-i fii psihoterapeut sau părinte partenerului tau si nici nu poți sa faci asta, cu toate ca el va încerca poate sa te transpuna in acest rol.

Puterea si rezistenta unui sistem se măsoară prin veriga cea mai "slaba", asa ca susține-ți partenerul in evoluția sa si nu valida nici pe termen scurt si nici pe termen lung fricile sale... Altfel va veți trezi intr-o spirala relationala distructiva.

Relațiile pot sa te înalte sau pot sa te tragă in jos, pot sa-ți dea încredere sau pot sa te facă sa te indoiesti de tine, datorita atasamentului emotional pe care il ai fata de partenerul tau.

Pentru a avea o relatie care sa te (va) implineasca, alege si urmareste creșterea si evoluția, atât personală cat si a voastra, ca si cuplu!

Cu drag,

Ursula

 

2 comentarii pentru “Increderea in tine si relatia de cuplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *