Alege Sa Observi Frumusetea

Intentia ta de fi pozitiv/a poate sa schimbe lumea!

Cu totii avem o capacitate extraordinara: sa vedem partile pozitive din ceilalti. Asa ca, oricat de cat de des poti, focalizeaza-te pe binele care exista in persoana din fata ta. Priveste partile pozitive ale membrilor familiei tale, ale prietenilor tai, ale colegilor de serviciu, ale oamenilor cu care vi in contact de-a lungul unei zile, clienti, copii, observa partile pozitive chiar si ale acelor persoane pe care le privesti ca fiind dusmanii tai sau ale celor care te-au ranit in trecut.

Cand faci efortul de a vedea latura pozitiva in ceilalti, poti sa aduci la suprafata acele parti din ei. Eu caut aspectele pozitive la cei cu care vin in contact si odata ce le vad, le atrag si lor atentia asupra acestor parti din ei.  Astfel persoanele devin constiente de aspectele lor frumoase si pot sa inceapa sa le dezvolte si sa le manifeste mai des. Oamenii se simt minunat atunci cand le faci complimente, cand le spui lucruri frumoase despre ei insisi si vor incerca sa se conformeze parerii  pozitive pe care o ai vis-a-vis de ei. Acelasi lucru il fac si in ceea ce priveste calitatile pe care le observ in caracterul si personalitatea lor.

De exemplu, daca tie ti-ar spune cineva ca esti o persoana generoasa, probabil ca te-ai autopercepe in felul urmator: "hei, sunt o persoana generoasa!" si cu acel gand in minte, este posibil sa-ti petreci ziua respectiva fiind mai generos decat esti tu de obicei si astfel ai avea un impact pozitiv asupra celor cu care vi in contact. Atragand atentia asupra calitatilor minunate care stau uneori neutilizate in oameni, am putea sa schimbam lumea.

Pentru a incepe acest demers, ai putea sa observi de exemplu, ca o persoana a aratat din cand in cand amabilitate. Apoi ai putea sa o definesti si sa te raportezi la ea in viitor ca fiind "persoana aceea amabila". Uneori poate ca ti se va parea dificil sa observi ceva pozitiv in comportamentul unei persoane si asta pentru ca circumstantele vietii ei au influentat-o atat de mult incat a fost nevoita sa-si ascunda bunatatea in adancurile fiintei sale. Insa tu poti sa cauti acele parti in ea si astfel sa o ajuti si pe ea sa le regaseasca.

Cum ar fi ca atunci cand vezi o persoana care creaza constant conflicte in jurul ei sa gandesti despre ea in urmatorii termeni: "acest om este un inger, insa este deghizat intr-o maniera foarte inteligenta intr-un nesimtit" ?... Deci, care parte vrei sa o observi in acea persoana? Pentru ca partea pe care vei alege sa o observi va fi partea pe care te vei focaliza si astfel o vei face si pe ea sa o aduca la suprafata.

Bunatatea autentica are o putere extraordinara. Este acea bunatate de pe urma careia nu ai nimic de castigat ci doar iti face placere sa fii bun si sa doresti sa ajuti. Este diferita de cea in care actionezi cu bunatate pentru ca sa ai ceva de castigat. Bineinteles ca nu este nimic gresit in a fi constient de faptul ca vei obtine ceva manifestand bunatate, pentru ca bunatatea va fi intotdeauna un castig pentru tine. Nu poti sa eviti acest lucru. Vei primi inapoi ceea ce ai dat, intr-o forma sau alta, asa ca daca dai bunatate, vei primi bunatate. De fapt, tu primesti chiar si in momentul in care dai. Nu te simti extraordinar atunci cand ajuti pe cineva?

Insa ideea este sa fii bun nu pentru ca sa primeste ceva inapoi, ci acest gest al tau sa fie unul autentic, pornit din inima. Atunci gestul tau are mult mai multa greutate, sau cum spunea cineva "intentia este cea care conteaza".

Sa faci ceva dintr-un spatiu al iubirii este un lucru extrem de puternic. Asa ca examineaza-ti motivatia! Intentia ta pozitiva are puterea de a schimba lumea!

Puterea de a schimba lumea este in tine. Abilitatea de a alege si curajul de a actiona conform alegerilor tale iti apartin. Tot ce ai de facut este sa alegi sa fii bun si astfel exista deja premisele ca TU sa ii inspiri si pe ceilalti sa faca la fel. Un val de bunatate poate sa produca minuni in lumea in care traim!

Ursula

 

Sursa imagini Adrian Barbu Photography


 

2 comentarii pentru “Alege Sa Observi Frumusetea

  1. impresionant!
    consider ca a observa frumusetea este un impuls catre schimbare, conditia fiind sa ai calitatea de a observa frumosul si frumusetea!
    tine de redundanta fiecaruia dintre noi!

  2. te simti bine cand esti bun si cand vezi ca bunastatea ta a incalzit putin momentul de viasta al celui de langa tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.