Tu pentru ce te ridici dimineața din pat?

“Iată o întrebare simplă, chiar banală. Dar dacă vrem într-adevăr să-i dăm un răspuns, mulți dintre noi s-ar putea să ne trezim cu neuronii în ceață ori să evităm răspunsul. Aceasta pentru că nu sunt mulți oameni care se ridică din pat cu pasiune sau cu bucurie, cu gândul de a face încă un lucru util, bun, plăcut, frumos, decent, măreț, grozav, unul care le poate aduce fericire celor din jur.

Așa cum alții nu se ridică din pat cu decizia de a-și face lor înșiși o zi plăcută sau frumoasă. Unii sunt motivați doar de obișnuințe, de rutină, de obligații și de multe alte trăiri negative, ce le coordonează inconștient acțiunile, experiența, sentimentele și activitățile!

Dincolo de rutina care roade la fel ca viermele în mințile programate să se trezească zi de zi cu unicul scop de a lovi pe cineva, de a mai face o suferință pe undeva, omul scapă esențialul și se deconectează de la capacitățile sale creative, constructive, de la puterea și frumusețea sa naturală. În acest fel el își autoprogrameaza creierul și circuitele neuronale pentru negativitate, pentru eșec, pentru suferința proprie și pentru suferința altuia.

Posibilitățile extraordinare ale ființei, imposibil de accesat fără intenții pozitive și decizii clare, luate la nivel conștient, rămân latente și inexistente. Pentru un om poate fi deosebit de important să știe, să definească, să decidă și să aleagă cărarea fiecărei zile, așa încât, în clipa în care el a coborât din pat, să o facă cu un scop bun, dacă nu cu unul fericit, măreț sau impresionant.

Să te ridici din pat în fiecare dimineață, gata să faci bine, gata să spui un cuvânt capabil să creeze, să structureze ceva frumos în celălalt – iată un scop demn de omul evoluat, a cărui conștiință diferă de conștiința vibratorie a suratelor din lumea animală!

Să vrei să faci tot ce-i mai bun și seara, când te întorci în patul tău, să privești cu mulțumire către faptele tale, să privești în ele ca într-o oglindă chipul pe care-ți place să-l vezi la tine însuți. Iată esența frumuseții umane!

Altfel pentru ce să te străduiești la coafor, la cosmetică și-n diferite alte locuri pentru înfrumusețare, când chipul lăuntric se scufundă în propria-i răutate, iar emanațiile sale energetice nu pot fi privite nici măcar de către posesor? Pentru ce te ridici din pat dimineața, dacă inima-ți palpită, învăluită în fumul gros al urii și al dorinței de a face rău? Toate locurile destinate înfrumusețării fizice devin fantezii când frumusețea minții și a inimii se topesc într-o uluitoare neglijență emoțională! Să ai un scop în fiecare zi, dar unul aducător de pace, de unitate și de bine ție și celor din jur înseamnă să trăiești cu sens.

Dar dacă ți-ai propus să distrugi pe cineva, să te bucuri de suferința lui, examinează-ți conștiința, examinează-ți motivațiile și reține că acestea devin, într-o bună zi, programele tale mentale. Rutina ta, ceea ce faci pentru tine, ceea ce se înscrie în propriul tău inconștient, într-o zi vor rodi.

Să fim atenți la semințele pe care le plantăm în suflet. Să ne îngrijim de gândurile noastre cel puțin la fel de mult pe cât ne ocupăm de înfățișarea fizică și, dacă avem ceva de investit, atunci nu putem investi în altceva mai profitabil și mai minunat decât în propria curățare interioară.

Consecințele motivațiilor frumoase devin posibilitățile frumoase pe care viața ni le deschide într-o zi, așa cum se deschid florile.

În fiecare seară să facem o incursiune prin ziua care a trecut, să privim cinstit către noi înșine și să ne întrebăm dacă propriul chip interior ne place cu adevărat. Dacă ne găsim pe noi înșine frumoși în fapte și în gânduri, ne vom ridica din pat în ziua următoare cu bucurie și bucuria ne va motiva să încheiem o altă seară ca niște ființe frumoase!"

 

Sursa articol Drumuri catre tine

 

4 comentarii pentru “Tu pentru ce te ridici dimineața din pat?

  1. Eu ma ridic dibn pat doar pentru faptul ca trebuie sa ma duc la munca, dar atat imi doresc sa raman macar pentru o zi in el si sa ma odihnesc.Cu siguranta dupa odihna m-as ridica din el doar ca sa vad florile pe langa care trec in fiecare zi

  2. Ce minunata ar fi viata noastra daca fiecare dintre noi ar gandi asa…nu e deloc greu…doar ca suntem prea plini de noi, egoisti, uitand ca de fapt am fost creati cu un scop: acela de a ne iubi unul pe altul, de a urma exemplul Celui ce ne-a creat! Eu in fiecare dimineata cand deschid ochii ii multumesc Tatalui Ceresc ca m-a ajutat sa ma trezesc si in ziua asta si il rog sa ma ajute sa fac lucruri bine placute inaintea Lui. Doamne ajuta!

  3. Asa sa ne ajue Dumnezeu si asa sa ne ajutam unii pe altii, macar in cel de-al 12-lea ceas.Se pare ca aceasta ar fi o lectie absolut necesara intregului popor roman atat de dezbinat si incercat zilele acestea cu referendumurile lui cu tot! Mi-e tot mai mila de mine si de romani fiindca asa ce orbecaim prin ceata si asa ce ne risipim pe lucruri de nimic, tot amanand adevarat chemare de a construi, de a inalta.Aruncatul cu scuipatul a devenit ,din pacate, sport national.Ne autodenigram cu furie si pasiune, strivind tot ce e frumos si bun.Cand durabilul devine perisabil si aducem osanale banului care , de fapt, e fum, cand ancorele sunt ridicate, lasandu-ne prada vartejurilor, e obligatorie reculegerea, regasirea, adevarul, efortul creator, optimismul, facerea de bine de dragul facerii de bine.A fi roman a devenit o incrancenare nationala.Iubesc Romania, iubesc frumosul, iubesc romanii, cred in puterea fantastica de regenerare a acestui neam deosebit de frumos, de dezbinat si de putin apreciat.Va iubesc pe toti fara remuscari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *