Stapanirea mintii si puterea gandului

The Dark Hedges © Gary McParland”Toată creaţia îşi are originea în gând. Dar gândul este energie. Dacă gândim pozitiv, atunci acea atitudine pozitivă se va reflecta înapoi către noi prin experienţe de viaţă pozitive - cu excepţia cazului în care trebuie să parcurgem, mai întâi, anumite experienţe de învăţare.Cu toate acestea, este întotdeauna alegerea noastră dacă simţim această învăţare ca fiind dureroasă sau nu.

Toate evenimentele declanşează o experienţă, sau o emoţie, în funcţie de modul în care percepem noi evenimentul. Trăim într-un plan al dualităţii, astfel încât fiecare eveniment al vieţii are două faţete. Putem să ne controlăm răspunsul emoţional, prin felul în care alegem să privim, sau să ne gândim la evenimentul respectiv. Dr. Deepak Chopra ne aminteşte că „pentru cel care observă, nu există lume obiectivă" şi că „percepţia esteun fenomen învăţat". Percepţia este guvernată de influenţele de mediu, codarea genetică şi experienţele din vieţile trecute - care sunt toate păstrate în memoria celulară. Aceste amintiri pot fi accesate prin meditaţie, hipnoză şi/sau regresie în vieţile trecute şi pot influenţa experienţele din viaţa noastră curentă - şi chiar fac acest lucru. Chris Griscom, care lucrează la Institutul Luminii, din Galis-teo şi este specialist de succes în regresii în vieţile trecute, spune în cartea sa Timpul este o iluzie, că „Atitudinea şi înţelegerea nu controlează corpul emoţional! Din contră, corpul emoţional este cel care determină existenţa noastră la toate nivelurile conştiinţei pe această planetă, dar care a rămas totuşi în urmă cu propria sa dezvoltare conştientă. Motivul este acela că starea de afectivitate la nivelurile energetice aparţine dimensiunii astrale, care se află în afara realităţii influenţate de timp.
Nefiind conştient de faptul că „timpul trece", corpul emoţional revizitează sau reasamblează, în mod continuu, componente emoţionale ale propriului său model. De când noi înşine ne-am identificat atât de mult cu corpul nostru mental ,trăim în iluzia că noi influenţăm şi direcţionăm corpul emoţional, prin intermediul voinţei noastre constiente." Şi,„Deoarece conştiinţa oricăruia dintre corpurile noastre nu este dependentă de vehiculul material propriu-zis imprimările „lipicioase" existente în corpul nostru emoţional revin pe parcursul fiecărei reîncarnări. ,Vechiul' corp emoţional aduce în corpul fizic ,nou' toate acele experienţe, reacţii şi percepţii ale realităţii, pe care le-a obţinut înalte trupuri". In consecinţă, simt că în timp ce putem să controlăm, sau să ne ocupăm în mod pozitiv de corpul emoţional, prin alegerea percepţiei noastre în, fiecare moment nou', noi trebuie de asemenea să luăm în considerare problemele din trecut şi să le rezolvăm. Aceasta ne va permite să eliberăm energia trecutului. Asemenea memorii, sau tipare celulare, sunt deseori baza unor blocaje din viaţa curentă. Atunci când aceste blocaje energetice au fost create de emoţii trecute nerezolvate, aceasta s-a întâmplat ca un rezultat direct al punctului nostru de percepţie şi al înţelegerii mentale a evenimentului care a avut loc în acel moment.
O dată cu creşterea şi evoluţia noastră, a evoluat şi conştienta noastră, care ne permite să privim retrospectiv viaţa dintr-un punct de vedere diferit, mai bogat în informaţii.
Suntem conştienţi, de faptul că gândurile emit şi transmit câmpuri de energie „nevăzute", care operează prin intermediul unor bucle de biofeedback. Aceste câmpuri ricoşează şi sunt primite de sursa lor de transmitere originară. In consecinţă, tot ce vine către noi în viaţă, tot ce ne stă în faţă, am atras către noi, prin natura energiei pe care am emis-o. Noi - corpul nostru fizic, emoţional, mental şi spiritual - suntem câmpuri de energie în mişcare, cu toţii rezonând şi vibrând la frecvenţe specifice şi transmiţând unde de energie.
In termeni mai simpli, corpul uman poate fi privit ca un computer, mintea ca fiind sistemul de operare, gândurile ca programele soft, iar viaţa noastră ca „foaia scoasă la imprimantă" ca rezultantă a celor trei. Corpul fizic reacţionează la corpul emoţional, care reacţionează la corpul mental, care, atunci când este acordat, serveşte Spiritulşi Inteligenţa Divină. Aşadar, programarea noastră mentală afectează nu numai starea noastră emoţională bună, ci şi sănătatea noastră. Procesele noastre de gândire sunt deprinse şi învăţate, dar pot părea automate şi dincolo de controlul nostru.

Dr. Chopra spune: „Noi suntem prizonierii gândurilor noastre. Prin memorie şi obişnuinţă, noi devenim, literalmente, un maldăr de răspunsuri condiţionate şi nervi, care sunt declanşate în mod constant de oameni şi împrejurări, ca să devină manifestări previzibile ale reacţiilor biochimice din corpurile noastre. Şi astfel, mintea condiţionată lasă puţin loc pentru orice lucru nou. Emoţiile par a fi dincolo de controlul nostru. Noi ridicăm şi construim o închisoare, iar tragedia este aceea că nici măcar nu putem vedea zidurile acestei închisori. Lipsa unui sens în viaţă, cu care ne confruntăm în mod curent, poate doar să devină şi mai puternică, dacă rămânem în interiorul acestei închisori."Invăţăm procesele noastre de gândire de la cei cu care ne-am asociat în anii noştri de formare, atunci când deseori învăţăm să generalizăm prea mult, sa gândim doar în termeni de alb şi negru, sa tragem concluzii, fără a avea dovezi, sa gândim ce e mai rău într-o situaţie, sau să depăşim măsura, sa luăm totul ca atac la persoană. Ne concentrăm întotdeauna asupra eşecurilor sau problemelor noastre. Atunci când înţelegem că:
  • Gândurile sunt energie (care poate declanşa, de asemenea,emoţii)
  • Legile universale guvernează această energie.
  • Avem puterea să ne creăm realitatea noastră personală.
Putem fi apoi liberi pentru totdeauna de gândirea limitată şi de convingerea că viaţa „e doar ceva ce ni se întâmplă". Abia atunci devenim ucenici în stăpânirea minţii. Ne dăm seama că trebuie să fim disciplinaţi şi vigilenţi cu absolut fiecare gând. De asemenea, trebuie să punem la îndoială esenţa convingerilor noastre, a tiparelor de gândire şi a reacţiilor noastre.Dacă viaţa noastră este abundentă la toate nivelurile, atunci am ajuns să stăpânim mintea şi capacitatea sa de a crea.Dacă încă mai simţim limitare şi lipsă, atunci trebuie să ne cercetăm cu atenţie formele-gând.
Un gând pozitiv, urmat de un gând negativ, va duce la neutralizarea câmpului de energie şi invers. Aşadar, dacă prindem un gând negativ, trebuie să-1 urmăm cu gânduri pozitive - şi să privim cum se schimbă realitatea noastră. Pe termen scurt, stăpânirea minţii şi a fi responsabil pentru fiecare gând, cuvânt sau acţiune, cere mult mai multă energie şi practică decât mentalitatea de victimă, în care dăm vina pe lume şi pe alţii pentru durerile noastre şi situaţiile în care ne aflăm. Cu timpul, o dată ce am urcat, prin disciplină şi discernământ, de la ucenicie la măiestrie, câştigurile sunt din abundenţă, iar calitatea vieţii noastre se îmbunătăţeşte în mod vizibil. ”
Jasmuheen - In rezonanta

 

2 comentarii pentru “Stapanirea mintii si puterea gandului

  1. Gandul isi trage puterea sa din inima. Un gand care nu porneste din inima este sec, rece. El doar informeaza, adica transmite o informatie. Nu e rau sa transmiti informatie, de multe ori e chiar foarte util. Dar gandul cu impact mare asupra celorlalti e doar cel care vine din inima. El transmite nu doar informatie, el transmite o anume vibratie, o anume stare a sufletului, o adancime a fiintei, un Sens. Paradoxal, sensul nu tine atat de partea rationala, asa cum multi cred, cat tine de inima. Ea e instanta cea mai adanca in noi, cea care defineste si pastreaza Sensul. Exista multi oameni rationali dar care se plang de lipsa de sens. Or, lipsa de sens vine tocmai din raceala inimii lor. O inima iubitoare nu duce lipsa de sens! Deci iubirea e cea care da sens. Tot ea da si putere gandurilor. Un iubit nu-i explica „rational” iubitei motivele pentru care o iubeste, ci foloseste cuvinte ce vin din inima. Daca ar folosi doar fraze strict rationale, oricat de impecabile ar fi din punct de vedere logic, nu vor impresiona si nu vor avea puterea de convingere a unor cuvinte simple, dar care au darul ca izvorasc din inima. Doar acelea conving, doar acelea au putere, caci acele cuvinte poarta in ele caldura sufleteasca a celui care le rosteste, „focul” si „lumina” inimii din care isi extrag seva, vibratia si Sensul!

  2. Aiurea. De multe ori sunt mai convingatori cei care mint.`Cel care iubeste nu spune intotdeauna, are retineri. Pe cei care se joaca cu vorbele nu-i opreste nimic. Credeti-ma, spun povesti. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.