Relaxare si Atractie

Nu e vorba de nimic special de facut undeva, in viata. Nimic de acumulat, nimic de indeplinit, nimic de obtinut. Exista o singura “calatorie” – cea interioara. De la stres, agitatie, alergat dupa teluri, la relaxare, detasare, armonie.

“Cel care inainteaza pe Cale nu face nimic, insa nimic nu ramane nefacut” e o invatatura a lui Lao-Tzu. Insa adevarul e ca pana a ajunge la acest moment de constientizare – si traire permanenta a vietii in acest mod – ne vom “lupta” cu viata. Si e in regula, asa invatam…

 

Lumea lui “a face”

Modul nostru de a trai contine o mare problema: noi credem ca obtinem tot ceea ce avem prin ceea ce facem. Insa aceasta reprezinta o intelegere eronata a procesului prin care totul este realizat in Univers.

Noi credem ca a obtine ceva inseamna: a gandi ca in primul rand depinde de noi; ca noi suntem cei ce trebuie sa ne dam seama si sa “aranjam” cum sa-l obtinem; ca trebuie sa planificam cum sa gasim resursele, cum sa facem sa se intample. Cu acest mod de gandire incercam sa gasim o cale prin care sa ducem acest “proces” la indeplinire. Si inevitabil, la un moment dat se intampla ceva si constructia noastra se fisureaza.

Si nu realizam ceva simplu. Cu cat mai mult cautam ceva, cu atat mai departe suntem de obtinerea lui. Cu cat mai mult ne concentram pe ceva ce dorim sa obtinem (si, in mod inconstient, pe faptul ca inca nu-l avem, sau poate nu ni-l permitem) cu atat mai mult obtinem exact asta: nu-l vom avea. Mintea ne pacaleste. Mintea stie ca obtinem lucrul pe care ne concentram si ne face, fara sa ne dam seama, sa ne concentram pe faptul ca nu-l avem.

Si dovedim asta in fiecare clipa prin modul in care ne simtim si ne comportam – chiar daca incercam cu mintea sa ne concentram pe “pozitiv”.

Ceea ce arata ca inca nu s-a inteles esenta atractiei – non-actiunea (nu intamplator, cei ce contesta “The Secret” au probabil minti foarte active, un lucru comun in lumea dezvoltarii personale. Si, desi acest lucru are avantajele sale, in ceea ce priveste atractia ar trebui evitat.)

Esenta atractiei

Pentru ca tot am pomenit The Secret, esenta sa e continuta in secventa de la final, in care pe nisip era scris “Feel good”.

Poti ignora orice altceva din film – daca ramai cu aceasta imagine si o aplici clipa de clipa, inseamna ca ai inteles, practic, atractia. Insa exact aici sunt problemele la toti: incapacitatea de a gasi moduri in care sa ne simtim bine clipa de clipa – nu doar din cand in cand. Incapacitatea de a discerne clipa de clipa starile inalte de cele joase si de a face “shift-ul” instantaneu.

Nu trebuie sa facem nimic – doar sa ne simtim bine. Acest lucru este suficient pentru a atrage si manifesta tot ceea ce avem nevoie. Si poate ca e greu pentru cineva care a trait toata viata in lumea lui “A FACE” sa accepte “A NU FACE nimic pentru ca totul se face de la sine”. Insa aceasta este calea lui Tao – calea de care vorbea Lao Tzu.

Ceea ce vine catre noi nu are prea mare legatura cu ceea ce facem, cu cat de “merituosi” sau “buni” suntem. Ci doar cu modul in care vibram si ne simtim inauntru – asta atrage ceea ce ne dorim fara niciun fel de munca sau efort. Trebuie doar sa invatam cum sa ne simtim bine si cum sa aplicam asta la ceea ce ne dorim. Si, dupa cum spuneam, acesta este cel mai dificil lucru pentru noi toti…

Inspiratia

De ce poate fi dificil? Intrucat se creaza confuzia intre ceea ce provine din mintea comuna si ceea ce iese din “straturile superioare” ale propriei fiinte. Primele induc agitatia, alergatul dupa obiective in exterior. Iar cele din urma, detasarea si relaxarea in fluxul energetic interior, singurul factor ce influenteaza, in mod real, propria experienta de viata.

“Non-actiunea” de care vorbesc taoistii reprezinta de fapt un flux ce incepe cu inspiratia din nivelele superioare, continua cu idei sustinatoare ale mintii si apoi cu “actiunea fara efort” – in care lucrurile se leaga fara a trebui sa “faci” mare lucru. Totul se aseaza la locul sau intrucat te concentrezi in principal pe factorul primordial: inspiratia.

O idee “inspirata” nu are nevoie de efort, intrucat este in acord cu propria ta cale interioara. Materializarea ei duce la cresterea propriului Sine autentic. Orice alte idei pot fi si ele materializate prin atractie, prin efort, actiune, bineinteles – insa pot duce la intarirea propriului Ego.

Pe calea non-actiunii singurul “efort” depus este acela de a-ti aduna toate puterile interioare pentru a ramane clipa de clipa in vibratia inalta si a face ca vortexul energetic propriu sa se puna in miscare si sa “magnetizeze” ceea ce vrei sa atragi. Este un cu totul alt tip de efort decat cel folosit in mod uzual. Este “efortul” de a face in asa fel incat sa te simti relaxat si bine cu tine insuti clipa de clipa.

Aceasta simtire este singura care te conecteaza cu nivelele inalte ale propriei fiinte, de unde vin ideile inspirate ce se materializeaza fara “actiune”.

Articol de Marius Stan

Sursa Aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *