O maniera speciala de exprimare a talentelor ce creaza prosperitate

Exista ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume. Oricarui talent unic (si expresiei sale manifestate) îi corespund o serie de nevoi unice. Atunci când aceste nevoi se suprapun peste expresia creativa a talentului nostru, scânteia produsa da nastere la abundenta si belsug. Exprimarea talentelor noastre pentru a raspunde acestor nevoi creaza prosperitate.

Daca i-am învata pe copii acest principiu înca de la începutul vietii lor, am vedea ce efecte remarcabile poate sa produca el. Personal, am facut acest lucru cu copiii mei. Le-am spus întotdeauna ca exista un motiv pentru care se afla în aceasta lume si ca ei trebuie sa descopere singuri care este acest motiv.

Copiii mei au auzit aceste lucruri de la vârsta de patru ani. În plus, i-am învatat cum sa mediteze, dupa care le-am spus:
„As dori sa nu va temeti niciodata, dar absolut niciodata, în legatura cu felul în care va veti câstiga existenta. Daca nu veti reusi singuri acest lucru, eu voi avea grija de voi, asa ca nu trebuie sa va faceti griji. As dori de asemenea sa nu va concentrati excesiv asupra notelor pe care le obtineti la scoala.
Nu tin sa deveniti cei mai buni. Ceea ce mi-as dori în schimb foarte mult din partea voastra ar fi sa va puneti întrebarea în ce fel puteti servi umanitatea, si care sunt talentele voastre speciale. Fiecare om are un talent special pe care nu-l mai are nimeni altcineva, si fiecare om are o maniera speciala de a exprima acel talent, pe care nimeni altcineva nu o mai are”.

Si astfel, toti copiii mei au ajuns la cele mai bune scoli, au avut cele mai mari note, si fiecare încearca sa îsi exprime unicitatea, concentrându-se asupra lucrurilor pe care le au de daruit. Aceasta este Legea dharma-ei.

Deepak Chopra

Sursa articol Energie Pozitiva

 

2 comentarii pentru “O maniera speciala de exprimare a talentelor ce creaza prosperitate

  1. Un citat care ar trebui sa-l spuna orice cadru didactic elevilor sai.
    Orice parinte ar trebui sa-si invete copii sa-si ghideze viata dupa acest principiu –> cum puteti servi umanitatea, si care sunt talentele voastre speciale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *