Noua Medicină Germană – Un Miracol Cenzurat

Deep_Purple_by_Lilyas www.deviantart.comExtras din CELE 5 LEGI BIOLOGICE – UN MIRACOL CENZURAT

GERMAN NEW MEDICINE (GNM)

Paradigma Medicala a Dr. Ryke Geerd Hamer
De Caroline Markolin, Ph.D.VancouverCanada

Pe 18 August 1978 Dr. Ryke Geerd Hamer M.D., la vremea aceea internist şef la clinica oncologică a Universităţii din Munchen, Germania, a primit vestea şocantă că fiul său, Dirk, a fost împuşcat. Dirk a murit în Decembrie 1978 şi, câteva luni mai târziu, Dr. Hamer a fost diagnosticat cu cancer testicular. Din moment ce nu fusese niciodată grav bolnav, a suspectat imediat că dezvoltarea cancerului poate avea legătura directă cu tragica pierdere a fiului său. Moartea lui Dirk şi propria sa experienţă cu cancerul l-au făcut pe Dr. Hamer să investigheze istoricul pacienţilor săi de cancer. A aflat foarte curând că, la fel ca el, toţi au trecut prin experienţe extrem de stresante, înainte ca boala să se instaleze şi să se dezvolte.

Dr. Hamer a denumit descoperirile sale “Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicini”, datorită faptului că aceste legi biologice valabile în cazul oricărui pacient, oferă o perspectivă cu totul nouă asupra înţelegerii cauzei, a dezvoltării şi a procesului natural de vindecare a bolii.

La scurt timp după ce Dr. Hamer şi-a prezentat teza, i-a fost adresat un ultimatum de a renunţa la descoperirile sale ştiinţifice, sau i se va refuza reînnoirea contractului la Clinica Universitară. În 1986, deşi munca sa nu a fost niciodată pusă la îndoială sau dezaprobată, doctorului Hamer i-a fost ridicată licenţa medicală, pe motive ca a refuzat să se conformeze principiilor medicinii standard. Cu toate acestea, era hotărât să-şi continue munca şi, în 1987 a reuşit să-şi extindă descoperirile practic către orice boală cunoscută de medicină.

Dr. Hamer a stabilit că „orice boală este cauzată de un şoc emoţional, care surprinde individul total nepregătit”.

GNM “Ontogenetic System of Tumors” (Sistemul Ortogenetic al tumorilor) ilustrează că organele controlate de „vechiul creier” care derivă din endoderm sau vechiul creier mezoderm, precum plămânii, ficatul, colonul, prostata, uterul, pielea în profunzimea ei, pleura, peritoneul, pericardul, glandele mamare, etc. generează întotdeauna proliferare celulară, imediat ce conflictul corespondent are loc la nivelul creierului.

Tumorile acestor organe se dezvoltă exclusiv pe durata fazei active a conflictului . Să luăm exemplul cancerului de plămân: conflictul biologic asociat cu cancerul de plămân este un şoc de tipul „frică de moarte”deoarece, în termeni biologici, panica de moarte este echivalentă cu incapacitatea de a respira.

Cancerul de sân, potrivit cercetărilor Dr. Hamer, este rezultatul grijilor provocate de un conflict de tipul “mamă-copil” sau “probleme cu partenerul”. … Numeroasele studii ale Dr. Hamer arată că femeile, chiar şi atunci când nu alăptează, dezvoltă tumori ale glandelor mamare, din cauza grijilor obsesive pentru binele celor dragi (a copilului care are probleme, a unui părinte bolnav, sau de grija unui prieten cu probleme).

Ceea ce a fost spus despre cancerul de plămân sau de sân este valabil pentru orice alt tip de cancer ce îşi are originea în „vechiul creier”. Fiecare tip de cancer este declanşat de un conflict şoc specific, care activează un „program biologic precis” ce îi permite organismului să depăşească obişnuinţele funcţionării zilnice şi să se confrunte fizic cu situaţia urgentă.

Dr. Hamer a descoperit de asemenea că orice conflict şi orice boală are şi o rezolvare, iar desfăşurarea oricărei boli are loc în doua faze. În timpul primei faze a conflictului activ (şi anume, atâta timp cât acesta există) întregul organism este orientat către a face faţă conflictului. … Faza activă a conflictului este denumită şi „faza rece”. Deoarece pe perioada stresului se produce constricţia vaselor de sânge, simptomele specifice ale activităţii conflictuale sunt extremităţile reci (în special mâinile), tremurul şi transpiraţia rece. Intensitatea simptomelor depinde, în mod natural, de intensitatea şi impactul şocului conflictual. Dacă o persoană rămâne în aceasta stare prea mult timp, urmările pot fi fatale.

Dr. Hamer a demonstrat, fără nici o îndoială, că organismul nu poate muri niciodată de cancer, în sine. O persoana poate muri ca rezultat al complicaţiilor mecanice produse de tumori, de exemplu blocarea unui organ vital, precum colonul sau bila, dar în nici un caz celulele canceroase, în sine, nu pot provoca moartea.
Dacă o persoana moare pe durata fazei iniţiale active a conflictului, este de obicei din cauza pierderii de energie, a slăbirii exagerate, a lipsei de somn şi a epuizării mentale şi emoţionale.

Dacă pacientul nu a făcut nici un tratament convenţional de cancer (în special chimioterapie sau radioterapie) GNM ,”Sistemul Ontogenetic al tumorilor”, are o rată de succes de 95 până la 98 %. Este o ironie că aceste statistici ale succeselor remarcabile ale Dr. Hamer au fost date chiar de autorităţi. Când Dr. Hamer a fost arestat, în 1997, pentru acordarea de sfaturi medicale, fără a avea licenţă medicală, pentru trei persoane, poliţia a confiscat fişele pacienţilor săi şi le-a analizat. Un procuror public a fost nevoit să recunoască, în timpul procesului, că după 5 ani, 6000 din 6500 de pacienţi cu cancer în faza terminală erau încă în viaţă.

Rezolvarea conflictului generat de semnalele iniţiale, reprezintă începerea fazei a doua a programului biologic. Emoţiile şi organismul nostru se comută imediat în modul de reparare, programul de vindecare fiind asistat, în mod direct, de sistemul nervos vegetativ. Pe perioada fazei de vindecare, apetitul revine, dar suntem foarte obosiţi (putem chiar să nu avem puterea de a ne ridica din pat). Odihna şi furnizarea tuturor nutrienţilor necesari organismului sunt esenţiale pe perioada de vindecare. A doua fază este denumită faza caldă şi, în această perioadă, vasele de sânge se măresc, încălzind extremităţile şi pielea.

Odată cu rezolvarea conflictului, se produce o schimbare la nivelul organelor, proliferarea celulară (vechiul creier - controlul creşterii tumorale) şi distrugerea celulară (creierul nou - controlul degradării ţesuturilor) se opresc imediat şi este declanșat procesul de reparare specific. O zonă care s-a necrozat, sau a prezentat ulceraţii în timpul fazei active a conflictului, este acum regenerată şi refăcută cu celule noi. Acest proces este însoţit, de regulă, de inflamaţii potenţial dureroase, cauzate de edeme care protejează ţesutul pe durata vindecării. Alte simptome tipice regenerării sunt: hipersensibilitate, mâncărimi, spasme (dacă ţesuturile musculare sunt implicate) şi inflamaţii. Exemple de boli care apar doar în procesele de vindecare sunt: diferite probleme de piele, hemoroizi, laringită, bronşită, artrită, ateroscleroză, disfuncţii ale rinichilor şi vezicii urinare, anumite boli ale ficatului şi infecţii.

… Dr. Hamer … a aflat că microbii precum ciupercile, bacteriile şi virușii sunt activi doar pe durata procesului de vindecare şi maniera în care ei operează este în deplină concordanţă cu logica evolutivă… În timp ce bacteriile descompun tumorile cu celule care nu mai sunt necesare, virușii sunt implicaţi în procesul de vindecare al ţesuturilor coordonate exclusiv de cortexul cerebral (ex: bronhiile, membrana nazală, mucoasa stomacală, mucoasa canalelor biliare şi epiderma). Hepatita, pneumonia, herpesul, gripa şi gripa stomacală indică faptul că procese virulente naturale de vindecare sunt în curs.

…boala nu este o eroare a naturii ci ea are o anume semnificaţie biologică. Boala evoluează pe baza unor programe ale naturii proiectate cu scopul de a-l ajuta pe individ să coopereze cu evenimentele apărute în viaţa lui.

… dr. Hamer a ajuns la următoarea concluzie: Un eveniment fizic poate crea un şoc conflictual biologic care se va manifesta în transformări vizibile ale creierului, şi poate conduce la schimbări măsurabile ale parametrilor sistemului nervos care la rândul lor pot produce creşterea unor tumori canceroase, ulceraţii, necroze şi perturbări funcţionale în organe specifice fiecărui tip de conflict biologic.

După 20 de ani de cercetare şi terapie a peste 31.000 de pacienţi, dr. Hamer a stabilit că un conflict-şoc biologic generează o fază de îmbolnăvire: rece, canceroasă sau necrotică, iar dacă conflictul este rezolvat, se trece la o fază de vindecare: caldă prin care procesele canceroase sau necrotice sunt inversate pentru a se autorepara ţesuturile afectate în faza de îmbolnăvire şi a restabili starea de sănătate optimă.

Odată ce conflictul a fost rezolvat, leziunile cerebrale împreună cu psihicul şi organul aferent intră în faza de vindecare. Odată cu repararea oricărei răni, se dezvoltă un edem (fluid în exces) pentru a oferi protecție țesutului cerebral ce este refăcut. Pe tomografie, schimbările sunt foarte ușor de observat: vizibilele inele concentrice dispar în edem şi apar acum neclare şi închise la culoare. În momentul de vârf al fazei de vindecare, atunci când edemul cerebral atinge dimensiunea maximă, creierul declanșează un scurt şi puternic impuls care expulzează edemul. În terminologia GNM, această reglare este denumită Criza epileptică (CE). În timpul crizei, întregul organism este aruncat, pentru scurt timp, într-o stare de simpaticotonie (stimularea sistemului nervos simpatic)retrăind simptomele tipice fazei de conflict activ, cum ar fi transpirație rece, extremități reci, puls accelerat şi greață. Intensitatea şi durată acestei crize preprogramate este determinată de intensitatea şi durata conflictului precedent. Atacurile cardiace, accidentele cerebrale, crizele de astm şi cele epileptice sunt doar câteva exemple ale acestui crucial punct de revenire.

Mai multe detalii puteti gasi la pagina  http://www.scribd.com/doc/6481493/German-New-Medicine-Gnm

Sursa articolului  http://georgeenea.blogspot.com/search/label/spiritualitate


 

21 comentarii pentru “Noua Medicină Germană – Un Miracol Cenzurat

 1. Stimata Doamna Sander,
  V-am citit articolul legat de cele 5 Legi Biologice Naturale (re)descoperite si utilizate de Dr.G.R.Hamer in Noua Medicina Germana. Ma bucur enorm sa aflu ca in Romania exista atata preocupare in acest sens si ca descoperirile si cercetarile deosebite ale Dr.-lui Hamer sunt recunoscute si apreciate. Cunoasteti si medici care trateaza in Romania sau Germania dupa metodele Dr.-lui Hamer?
  M-as bucura sa-mi raspundeti.
  va multumesc anticipat!
  a.Reimers

  1. Stimata doamna Reimers,
   multumesc mult pentru comentariul dumneavoastra, dar raspunsul meu este nu, nu cunosc medici din Romania care sa trateze dupa metodele doctorului Hamer. Inteleg ca dansul este o figura controversata si in strainatate si cred ca va mai trece ceva timp pana cand teoriile si (re)descoperirile lui sa fie validate de catre medicii romani, in practica lor curenta…
   Ceea ce stiu insa, este ca, la noi in tara, exista un interes in crestere in ceea ce priveste metodele alternative de vindecare. Eu insami sunt printre persoanele care doresc sa arate validitatea acestor metode si voi expune aceasta cercetare in lucrarea mea de doctorat.
   Daca doriti putem mentine legatura si va voi tine la curent cu ceea ce voi afla.

   Cu stima,
   Ursula Sandner

  2. dna Crina Veres se ocupa de Medicina Germana in Romania cu rezultate remarcabile, eu sunt una dintre persoanele care a participat la seminariile dansei , este o experienta revelatoare si tranformatoare :)

 2. Stimata Doamna Sander,
  Ca si in Romania, pretutindeni interesul in ceea ce privesc metodele de tratament alternativ fie ca sunt prin homeopatie, fie ca sunt prin osteopatie, terapie cranio-sacrala, bioenergie, medicina traditionala chineza sau ayurveda, arata ca medicina „veche” traditionala a multor popoare ca si noile descoperiri reprezinta cu adevarat alternative reale cu efecte perceptibile care fascineaza, conving si ne dau sperante.
  Va multumesc pt. raspuns si va doresc f. mult succes si noroc in intentiile dumneavoastra de a dovedi validitatea acestor alternative miraculoase.
  Cu stima,
  Adriana Reimers

 3. buna ziua,sunt total de acord cu noua medicina germana,as dori daca se poate sa vorbim,as dori sa va dau niste date,va multumesc

 4. Stimata D-na Sandner,
  Am citit articolul.
  Am vazut si audiat si un video in care sunt prezentate cele 5 legi biologice ale naturii(Die 5 Biologischen Naturgesetze).
  Va ofer linkul cu acest video:
  http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI
  Este in limba germana.

  Doresc totusi sa fac o precizare.
  Dupa cum veti vedea si in filmul video, cei care aplica deja medicina noua au descoperit multe lucruri de-a dreptul incredibile.
  Unul dintre acestea doresc sa vi-l spun si dvs.
  Ei au descoperit ca nu exista nici un fel de virusi.
  Exista numai bacterii care sunt folositoare organismului uman, ba chiar ajuta in faza de vindecare numita si vagotonie.
  Ba chiar mai mult. Nici virusul AIDS nu exista.
  S-a facut un experiment pe mai multi pacienti diagnosticati cu AIDS si care luau multe medicamente.
  Acesti pacienti nu au mai luat medicamente si nu dupa mult timp au devenit sanatosi. O pacienta italianca a declarat ca a gasit un document in care scria ca virusul AIDS nu a fost dovedit niciodata. Autoritatile voiau insa cu orice pret ca pacientii carora li se administrau tratamente anti-AIDS sa nu aibe acces la acest document.
  Dar vedeti videoul si o sa va convingeti si dvs.
  Eu unul sunt convins ca virusii nu exista pentru ca ei nu au fost dovediti niciodata!

  Cu stima!

 5. Buna ziua, Noua Medicina Germanica in momentul de fata a inceput sa se extinda in Romania destul de mult. Se fac seminarii weekend de weekend prin toata tara si lumea are acces tot mai mult la aceasta forma de interpretare a bolilor. Terapeutii Hamer sunt in curs de formare in tara noastra si eu ma numar printre ei. Am si calitatea de medic asa ca pot sa integrez multe concepte si ma ajuta foarte mult in interpretarea bolilor (programelor biologice speciale). Daca sunt persoane care doresc mai multe informatii despre Noua Medicina Germanica pot sa mi se adreseze (iustinl@yahoo.com). In momentul de fata Clujul, Bucurestiul si Targu Muresul sunt centrele cele mai active unde se tin cursuri.

  Cu stima,
  Dr. Iustin Lois

 6. ideile din acest film
  http://www.youtube.com/watch?v=Z57uBCcOdvI
  sunt motivul pentru care am scris mai devreme. imi mentin pentru moment parerea ca ca dr Hamer este un potential pacient psihiatric, dar cine n-ar fi in locul lui?…

  ideea ca anumite semne de boala sunt de fapt consecinta unui proces de aparare a organismului este cunoscuta si asimilata de medicina (a se vedea reactiile anafilactice, hiperpirexia noninfectioasa, etc). totusi, deficitar este modul in care acest medic a pus problema. pe vremuri, galileo ar fi fost ars pe rug…

 7. NU vorbiti in necunostinta de cauza.Tocmai urmez un curs predat de un ucenic al Dr-lui Hammer,ucenic care are 1800 cazuri vindecate de cancer si 2 decese (cei care nu au vrut sa il asculte) si asta mentionand doar cazurile de cancer.Da,cancerul este de fapt o faza de vindecare,insa niciodata cancerul in sine nu omoara ci reactia psihica,frica inutila de el care paralizeaza corpul dandu-i peste cap functiile.In momentul in care miile de oameni vindecati vor fi suficiente,industria farmaceutica o sa se duca naibii,lucru pe care personal de abia il astept.

 8. nu pot sa accept in totalitate metoda Dr.-lui Humer. nu am ajuns inca la un nivel de control psihologic cu care sa putem manipula asa de bine reteaua de impulsuri nervoase a altui organism cu care nu avem nici o forma de contact direct biologic… si mai mult decat atat sa producem sau sa catalizam conversia unei diferente de potential in fenomen pur organic… cum ar putea duce un ansamblu de factori motivationali la asanarea unui proces tumoral malign cu determinari secundare? sau altfel… cum poate bloca impulsul nervos revers transcriptaza unui retrovirus (cum ar fi virusul HIV) si sa blocheze astfel conversia ARN-ului viral in ADN proviral care intentioneaza integrarea in ADN-ul gazdei?

 9. cancerul ucide. cel putin prin efectul compresiv. nu mai zic de tumorile hipofizare sau de vecinatate, sau tumorile renale, sau limfoame si multe altele care dezechilibreaza statusul homeostazic si secundar fondul psihologic.

 10. Sunt tulburat… Ca medic de familie,cand un pacient al meu este diagnosticat cu cancer eu cum trebuie sa-l indrum ? Primul lucru, daca nu stie ca are cancer,nu-i spun eu. Familiei ce-i spun sa faca ? Daca se indreapta spre oncologie sa-i sfatuiesc sa nu se duca ? Sa-i trimit la psihoterapeut ? La duhovnic ? Sa-i consiliez psihologic eu ? In esenta sa astepte sa se vindece singuri ?

 11. Cititi va rog ce se scrie despre acest individ in Germania http://de.wikipedia.org/wiki/Germanische_Neue_Medizin si probabil va va trece entuziasmul pentru aceasta „noua medicina”! A avut destule conflicte cu legea, pacienti cu membre amputate degeaba s.a.m.d., teorii ce frizeaza absurdul fata de stadiul actual al medicinei, plus penibile idei conspirationiste si un antisemitism de secolul XIX ! Neamtul ar zice. „Lasst lieber die Finger davon!” (Tine-ti-va mai bine deoparte de asa ceva!”)

  1. Gandirea mamei. Am fost internata cu baiatu, asistentele ne spuneau mereu, ganditi pozitiv, o singura mamica , era o catastrofa, si pana la urma din 1000 de copii exact al ei a murit. E un pic paranormal subiectul, dar se pare ca exista muguri de adevar. Ganditi pozitiv, raspanditi energie pozitiva, si o sa fi-ti rasplatiti.

 12. Nu este imposibil de tratat cancerul ca şi multe alte boli ci importantă este puterea de vindecare a vindecatorului şi încrederea pacientului

 13. Pe lângă conflictele ce generează șocuri psiho-emoționale, care somatizează în organism, în zilele noastre mai există o sursă de afectare dramatică a integrității corpului uman: toxinele chimice! Există peste 100.000 de chimicale, toxice, produse de om, care ne afectează integritatea și funcționalitatea prin cumulare, potențare reciprocă și reacții între ele, în urma cărora rezultă alte chimicale a căror existență nu o bănuim. Această supă chimică în care trăim, este o formă cronică de agresiune care se potențează reciproc cu șocurile psiho-emoționale, în asediul asupra stării de normalitate a fiintei noastre fizice. Pentru omul Erei Industriale, cauzele cancerelor nu mai sunt doar psiho-emoționale, ci și chimice!

 14. Mintea nu poate fi separata de corp.Apare boala in corpul nostru ,pentru ca nu tinem cont de semnele corpului.Se aprinde un BEC ROSU care ne avertizeaza ca am gresit undeva,am gandit negativ despre cineva,despre ceva,am avut un conflict emotional.
  Important sa nu ne opunem oricarei situatii aparute,s-o acceptam,sa ne imprietenim cu ea,sa gasim solutii pentru a elimina starea conflictuala care a aparut in interiorul tau.Solutiile de eliberare a conflictului,nu trebuie cautat in afara ci in interiorul tau.Mintea este cea care te VINDECA .
  Parerea mea de bioenergoterapeut,fosta asistenta medicala care a lucrat in sistemul sanitar 30 ani,este ca toate terapiile care te pot vindeca sunt ignorate de medici si industria farmaceutica,chiar scoase in afara LEGII daca ar putea.Medicina clasica iubeste BOALA.
  Sa nu va asteptati ca medicii promoveaza MEDICINA ALTERNATIVA.Vor trai si scapa de BOALA numai cei care se informeaza ,cei care cred in ACESTE MIRACOLE,si vor renunta la MEDICAMENTE,care nu vindeca ci AMELIOREAZA.
  MEDICINA CLASICA AR TREBUI SA COLABOREZE CU MEDICINA ALTERNATIVA PENTRU BINELE PACIENTULUI.
  Gresesc?

 15. Buna ziua ma numesc Valentin mama mea a fost diagnosticata cu cancer la plamani stagiul 4 inca nu a inceput citostaticele am marea rugaminte la cine a incercat medicina alternativa sa ma contacteze cat de curand ramand profund indatorat pot fi contactat la adresa de e-mail utoiuvalentin@gmail.com sau la telefon 0773911015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.