De cati Oameni este nevoie ca sa Schimbam ceva?

O intrebare pe care mi-am pus-o adesea si la care am gasit, in sfarsit, un raspuns exact, stiintific, probat in nenumarate cazuri si validat de catre omul de stiinta si scriitorul Gregg Braden, in cartea sa “Vindecarea spontana a credintei”, aparuta la Editura For You: raportand la numarul de locuitori la care ne referim, pentru a schimba ceva este nevoie de radacina patrata dintr-un procent al populatiei respective.

Asta inseamna ca, la o populatie ca a Romaniei, de 21 milioane, e nevoie de 458 de oameni ca minim necesar pentru initierea procesului de schimbare. Inseamna ca, la nivelul intregului glob nu e nevoie decat de 7745 de oameni pentru a incepe sa schimbam ceva intr-o directie pozitiva.

ATAT DE PUTIN?! Da, intr-adevar. Daca dorim sa ne inscriem in aceasta traiectorie de ridicare a nivelului de constientizare pe Terra, nu trebuie decat sa facem ceea ce putem, cat de bine putem, acolo unde suntem. Restul va veni de la sine. E nevoie de atat de putin pentru a face atat de mult!

Fie ca dorim ca oamenii sa impartaseasca mai multa iubire intre ei, fie ca ne dorim ca vindecarea bolilor grave si a traumelor emotionale sa devina un lucru pe care sa-l intalnim in fiecare zi, fie ca ne dorim ca din ce in ce mai multi oameni sa devina constienti de principiile prosperitatii, sau fie ca ne dorim mai multa moralitate si onoare in randul clasei politice (ca tot se apropie turul II al alegerilor prezidentiale...), nu e nevoie decat sa constientizam, la nivel individual, aceste lucruri, sa pastram sentimentul de iubire, de vindecare, de prosperitate, de moralitate in sufletele noastre si sa le transmitem mai departe celor apropiati. Printr-un proces de crestere exponentiala, mai repede decat credem, vom fi reusit deja sa miscam numarul suficient de oameni pentru ca constiinta colectiva sa inceapa sa se deplaseze in directia buna.

Poate ca, de acum incolo, avand aceasta confirmare stiintifica, nu vom mai spune cu atat de mare usurinta: “Nu conteaza ce fac eu, oricum nu se schimba nimic…” Schimbarea nu tine de sansa, tine de fiecare dintre noi. Schimbarea, care in sfarsit poate fi transpusa in cifre si procente matematice, poate misca suflete si poate schimba vieti. Iar noi suntem responsabili de asta.

Iata un exemplu concret din cartea citata mai sus, aparuta la Editura for You:

Unul dintre cele mai graitoare exemple despre un grup ale carui sentimente si credinte afecteaza o regiune geografica extinsa, a fost documentat de catre un experiment curajos, realizat in timpul razboiului dintre Liban si Israel, care a inceput in 1982. In acea perioada, cercetatorii au pregatit un grup de oameni sa simta pacea in corpurile lor, gandindu-se ca ea exista deja – si nu rugandu-se pentru ca ea sa apara.

La anumite ore si anumite zile ale lunii, acesti oameni se duceau in zonele sfasiate de razboi ale Orientului Mijlociu. In timpul cand ei simteau pace, activitatile teroriste au incetat, rata crimelor impotriva populatiei a scazut, numarul de vizite in camerele de urgenta ale spitalelor a scazut, iar incidenta accidentelor rutiere s-a redus si ea. Cand sentimentele participantilor s-au schimbat, statisticile s-au inversat. Studiul a confirmat descoperirile anterioare: cand un mic procent de populatie creeaza pace in interiorul ei, acest lucru se reflecta in lumea inconjuratoare.”

Important e sa nu ne indoim niciodata de puterea credintei adevarate, de puterea celor putini si, mai ales, de influenta individuala a fiecaruia dintre noi in mediul in care traim.

Sursa Aici

 

2 comentarii pentru “De cati Oameni este nevoie ca sa Schimbam ceva?

  1. Pilda cu muntele e edificatoare.
    O singura persoana il poate muta….cu conditia sa ia sapa in mana sa inceapa…singur, pentru ca in acest proces sa invete cum se face, apoi sa calculeze de cat timp are nevoie si de cata forta de munca pentru a-l muta. Estimativ,normal. La final se alege cu o echipa care reuseste sa mute muntele, deci la comanda simpla , echipa se pune in miscare si stiind ce are de facut, si cum, muta un munte in cel mai scurt timp posibil.
    Cu alte cuvinte , schimbarea incepe din noi, luam „sapa” si ne schimbam, vedem si invatam astfel, cat e de grea o schimbare, cum se face etc, moment in care se poate impartasi si altora acesta experienta, normal , celor care cauta asa ceva.
    Initial am mers pe constientizarea populatiei, bazandu-ma pe experienta in a ma schimba, apoi am inteles ca informatiile si experienta mea sunt necesare…..doar celor ce cauta aceasta.
    Asta mi-a schimbat optica si textele. Am inteles ca scriu pentru cei….care stiu ce scriu, pentru ca acestia regasesc in textele mele, ceea ce cauta. Asadar, este nevoie de 458 de persoane care au inteles ca asa se incepe, si doresc sa invete sa faca acesta schimbare, sincer, depunand efort personal de a isi gasi calea, nu cautand o cale de schimbare gata facuta. De aceea m-am axat pe a pune la indemana celor care cauta, nu metode de schimbare…..ci modul de a gasi personal aceste metode. Avantajul este in eliminarea efortuluio concentrat asupra unei singure persoane, plus ca in procesul schimbarii proprii….fiecare descopera aspecte….care la mine sau la altul nu exista.
    La limita, Romania noastra e Romania care permite indeplinirea viselor fiecarui membru al societatii, oricat de sarite de pe fix ar fi acestea. Se porneste in general de la optica gresita ca indeplinirea acestei conditii este imposibila.
    Este posibila. Efortul mai mare este in a-si defini fiecare …..ce doreste de fapt. Practic…..aici e marea buba, nu stim ce dorim, si atunci depindem de o platforma pe care regasim o parte dintre potentialele noastre dorinte. Platformele politice vin cu ceva gen, cine doreste sa participe la….etc. Mai putine platforme sunt insa construite cu consultarea tuturor membrilor . Acestea se fac de 10 membrii si gasesc persoane in acord cu aceste cereri. De fapt persoanele cvare se ataseaza de acea platforma, constata prea tarziu, sau deloc faptul ca acea platforma rezolva una, maxim doua din dorintele sale. Restul nu exista. Atunci cand inteleg asta sunt dezamagiti, se retrag….si cauta….alta platforma.
    Dar daca nu mai cautam platforme, ci ne adunam pe rand cei care cauta sa inteleaga ce vor, invatand unul de la altul, impartasind .
    Apoi, ce ar fi daca fiecare si-ar afirma ce doreste…..la ideal, la limita maxima?
    Ce ar fi daca aceste dorinte se aduna (acuma e posibil) intr-o baza de date, unde acestea se aranjeaza intr-o structura inteligibila. Acestea adunate dau ceea ce este de fapt si real….dorinta populatiei.
    Apoi, cautam intre noi, pe cei care sunt capabili sa ne conduca pentru a ne realiza aceste dorinte ( pe rand normal, pe principiul dorinta care se poate indeplini azi se indeplineste, iar cand ajungem acolo, indeplinim pe rand toate). Stiind ce dorim sa obtinem , avem si portretul robot al celor pe care ii cautam sa ne conduca, normal …..fiind in simbria noastra. Raspunederea acestuia sa se gaseasca o metoda de a o percepe in timp real…prin comunicare. Ajungem deci la o retea de comunicare de la cel mai mic la cel mai mare si invers, si deasemenea comunicare deschisa pe nivele, muncitori, specialisti, conducatori etc.
    Reteaua asta se construieste singura practic, pe parcursul activitatii de aflare a dorintelor fiecaruia.
    Si asa mai departe.
    Avem insa un atu…..comunicarea emotinala constienta realizeaza ceva uluitor, si se invata aproape fara efort: comunicarea si invatarea in flux masiv de informatii, impartasirea emotiilor este calea pe care se poate invata o persoana principiile schimbarii, fara ca aaceasta sa fie neaparat constienta de aceste principii…..!
    Am experienta la asta, si viteza schimbarii este uneori in decurs de o ora,depinde de acceptare, incredere, etc. asa de evidenta si puternica…..ca nu se mai renunta la dorinta de schimbare si evolutie.

  2. Felicitari pentru ceea ce incercati sa faceti si vreau sa va spun ca EU , sunt intru totul de acord , ca schimbarea vine de la nivel individual . O societate este compusa din indivizi , iar daca indivizii sunt bolnavi , pesimisti si lipsiti de orice speranta , atunci societatea este la fel si mi se pare logic . Sa ne unim romani …pentru a ridica Romania acolo unde ii este locul . Sa incepem cu totii o schimbare a modului de gandire , pentru ca se stie si este demonstrat stiintific ca toata creatia este realizata prin gandire . Esti ceea ce gandesti …spunea un mare om al timpurilor indepartate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *