Life-coaching și psihoterapie

Ursula SandnerCe este life-coachingul?

Life-coachingul este un proces orientat înspre rezultate, focalizat pe prezent și pe viitor, în care vom începe cu o analiză a situației tale actuale. Vom explora împreună care sunt provocările și obstacolele cu care te confrunți, ce blocaje ai, de unde vin și cum le poți depăși. Vom vorbi despre dorințele tale, te voi ajuta să le transpui în obiective și să îți concepi strategii de acțiune pe care să le urmezi.

De multe ori în calea fericirii noastre stăm chiar noi. Pentru că nu ne cunoaștem suficient de bine, pentru că nu ne știm valorile, pentru că ne lăsăm influențați de cei din jur în alegerile noastre, pentru că luăm decizii care, de fapt, nu ne reprezintă, și pentru că nu acționăm în acord cu sinele nostru real. Putem chiar să ne angajăm în comportamente autodistructive sau de autosabotare. Putem ajunge să ne simțim copleșiți, anxioși, confuzi, ca și cum viața noastră nu ne-ar aparține. Și ce putem să facem atunci? Pas cu pas, să devenim conștienți de noi înșine, de motivațiile, blocajele, credințele, gândurile și emoțiile noastre. Life-coachingul te ajută într-adevăr să progresezi pentru că devii din ce în ce mai conștient de tine și de responsabilitatea pe care o ai față de tine însuți și pentru că începi să te orientezi înspre viitor cu încredere.

Ce pași faci tu în procesul de life-coaching?

 • Îți evaluezi viața așa cum este ea în prezent
 • Îți alegi oportunitățile de a te dezvolta
 • Stabilești obiective pentru acele oportunități
 • Descoperi și implementezi strategii pentru a-ți atinge obiectivele
 • Înveți să faci față eficient dificultăților care apar, menținându-ți concentrarea și motivația
 • Ai insighturi care îți îmbunătățesc viața personală și profesională

Eu cred că fiecare persoană dispune de toate resursele de care are nevoie pentru a-și transforma viața, numai că uneori fie nu este conștientă de ele, fie le ține blocate. Așadar, îți voi pune întrebări, te voi asculta și te voi încuraja să scoți la suprafață tot ce este mai bun în interiorul tău. Îți voi oferi sprijin și spațiu de explorare a oportunităților și de schimbare a comportamentului.

 Dacă îți dorești să…

 • te cunoști mai bine și să îți explorezi la maxim potențialul
 • depășești anumite frici
 • îți întărești încrederea în propriile forțe și stima de sine
 • îți organizezi mai bine stilul de viață
 • găsești soluții la provocările vieții
 • îți îmbunătățești abilitatea de a-ți atinge obiectivele
 • îți îmbunătățești calitatea relațiilor

... te invit să îți faci o programare, de luni până vineri între orele 12-20, la numărul de telefon 0752 188 386 (Mirela) pentru a stabili întâlnire la cabinetul meu din Timișoara. 

Ce este psihoterapia şi  de ce avem nevoie de ea?

Avem cu toţii momente în viaţa când trecem prin diferite situaţii care ne afectează pe plan emoţional, profesional, relaţional şi aşa mai departe. În astfel de momente, putem alege să gestionăm, aşa cum putem cu resursele pe care le avem în acel moment, situaţia de criză, sau putem apela la un ajutor specializat.

Vestea bună este că, orice variantă alegem, problema va trece... Vestea mai puţin bună este că, în funcţie de soluţia pe care am adoptat-o, putem sau nu să ne încărcăm inconştientul cu „balast” pe care îl vom purta cu noi în continuare, şi care, la următorul „hop” existenţial, ne va îngreuna tot mai mult drumul prin viaţă. Şi astfel, datorită unor noi situaţii neplăcute, „bagajul” emoţional devine din ce în ce mai greu, viaţa se transformă într-un zbucium continuu, poate apar şi bolile fizice şi vine ziua în care nu mai reuşim să vedem frumuseţea de a trăi.

Ştii despre ce vorbesc? Hai să luam un exemplu concret şi destul de uzual: divorţul. Cum gestionăm această situaţie pe plan psihic? Păi, unii dintre noi simt că li s-a prăbuşit lumea şi ca să scape de această senzaţie apăsătoare, aleg diferite metode: îşi descarcă sufletul la un prieten, consumă alcool, droguri, stau mult în oraş, fac sport până la epuizare, fac sex cu nenumăraţi parteneri, etc. Evident, oricare ar fi strategia de coping (denumirea ştiinţifică) aleasă, problema pare că şi-a pierdut din răsunet în plan interior (asta până când vine seara şi punem capul pe perină şi nu putem adormi...).

În timp, creierul nostru, printr-un mecanism de apărare, închide suferinţa şi ne ţine departe de ea. Este situaţia rezolvată? Aparent, da. Crezi că ai uitat de pierderea suferită, începi o nouă relaţie şi totul pare să meargă bine. Doar că... încet-încet îţi dai seama că nu poţi să te deschizi emoţional faţă de noul partener, ţi-e teamă (poate inconştient) că-l vei pierde şi devii agresiv, eventual simţi furie către partener, îţi dai seama că simţi nevoia să-l controlezi, nu ai încredere în el, ești mereu suspicios, gelos...să continui?

Cam asta se întâmplă atunci când alegem calea prin care încercăm să anihilăm simptomul (manifestarea în exterior a cauzei).

Dacă dorim să tratăm cauza, alegem varianta de a apela la un ajutor profesionist, adică la psihoterapie sau consiliere psihologică, şi astfel vom reuşi să gestionăm în aşa fel această situaţie, încât urmările pe termen scurt, mediu şi lung să fie resurse pentru noi şi nu „balast” emoţional.

Împreună cu terapeutul, care te însoţeşte în această perioadă dificilă, reuşeşti să depăşeşti pierderea într-un mod „ecologic” pentru psihicul tău, bagajul tău cu emoţii neplăcute îl vei lăsa în cabinetul acestuia, vei descoperi în interiorul tău toate resursele de care ai nevoie ca să-ţi creezi viaţa pe care o visezi şi, dacă ne referim la situaţia luată ca şi exemplu - divorţul - următorul partener din viaţa ta, va sta lângă un om complet, puternic şi care se bucură de miracolul existenţei.

Chiar dacă nu ai trecut prin momente dificile (deşi mă îndoiesc că există vreo persoană care să poată spune acest lucru) eu am credinţa că fiecare dintre noi ar avea nevoie să treacă printr-un proces de autocunoaştere şi/sau dezvoltare personală în viaţa sa, şi, cu cât mai repede, cu atât mai bine...

De ce spun asta?

Hai să vedem... ce ai scrie tu într-un eseu intitulat „Cine sunt eu?”, după ce ai inventariat datele personale, cele de apartanenţă familială şi de eventuale preferinţe muzicale...

E greu?

Poate ai un răspuns la întrebarea „Care este scopul meu în viaţă?”

Oricare ar fi răspunsurile tale şi oricând ai nevoie de cineva cu care să-ţi explorezi fiinţa, sau poate să depăşeşti o situaţie mai puţin plăcută, aştept telefonul tău. Cu mare drag voi fi alături de tine!

Te aştept în cabinetul meu!

Dr. psih. Ursula Sandner

Telefon programări 0752 188 386 (Mirela), de luni până vineri între orele 12-20

Email: contact@ursula-sandner.com


P.S. Serviciile de psihoterapie sunt oferite pentru toate tipurile de tulburări: anxietate, atacuri de panică, depresie, tulburări psihosomatice (dureri de cap, dureri cronice, hipertensiune arterială, diabet, astm bronșic), dificultăţi de relaţionare, tulburări de dinamică sexuală, dependenţe, tulburări alimentare (anorexie, bulimie), tulburări de personalitate, tulburări fobice, insomnie.

De asemenea, psihoterapia este recomandată și pentru: dificultăţi în domeniul profesional, dificultăţi de gestionare a unei traume, probleme în relaţia de familie, pierdere (doliu) şi separare, stres, furie, invidie, gelozie, sentimente de vinovăţie, tendinţa de a controla, tendinţa de a fi prea critic, dificultăţi în a lua decizii, abuz emoţional/fizic şi/sau sexual.

Consilierea psihologică şi/sau psihoterapia nu se adrează doar persoanelor aflate într-un moment de criză din viaţa lor, ci ar fi bine să facă parte din igiena de viaţă a fiecăruia, la fel ca şi o dietă adecvată, odihna sau deconectarea.

 

12 comentarii pentru “Life-coaching și psihoterapie

 1. Ești minunată!!! Mulțumesc că exiști! Tot ce îmi doresc este să am ocazia să te cunosc și să particip la seminariile tale! ?

 2. Buna ziua,
  As avea o întrebare legata de tarife :) sunt studenta si as dori sa vin la cateva sedinte.
  Multumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *