Ce este Viata?

Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc. Pasarile se odihneau linistite in umbra copacilor.

O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba: “Ce este viata?”

Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse: “Viata este o deschidere!”

Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse: “Viata este libertate si fericire!”

O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare: “Viata este risipire, da, doar risipire…”

Jos, pe pamant, o furnica tragea dupa sine un pai de grau de zece ori mai mare decat ea. Cand auzi un asemenea lucru se opri, isi trase sufletul si spuse: “Viata nu este decat truda si munca!”

Poate ca ar fi inceput sa se certe daca nu ar fi venit o ploaie fina care sopti: “Viata este formata din lacrimi, doar din lacrimi!”

Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse: “Viata este o nazuinta spre inalt!”

Apoi veni noaptea.

Dupa un timp, un om mergea acasa pe aleile goale. Venea de la o petrecere si se gandea… “Viata este o continua cautare a fericirii si o inlantuire de deceptii!”

Dupa lunga noapte venira in sfarsit si zorii diminetii, care spusera: “Asa cum noi suntem inceputul zilei care vine, la fel viata este inceputul vesniciei…”

___________________________

Ma intreb cum ai raspunde daca te-as intreba: “Pentru tine, ce este viata?”

 

Sursa articol damaideparte.ro

Sursa imagine Adrian Barbu Photography

 

2 comentarii pentru “Ce este Viata?

  1. vad viata ca pe un pod suspendat deasupra unei prapastii,ma vad mergand pe iel,ma clatin uneori din nenumarate cauze,ma si intorc din drum tot din mii de motive,dar un lucru stiu sigur………………….stiu ca atunci cand voi fi terminat de traversat si voi fi pe celalalt mal voi vrea sa am constiinta si sufletul curat la fel cum l-am avut de la inceputul calatoriei,din acest motiv Eu care nu am parcurs inca nici un sfert de drum voi incerca sa fiu puternica atat pentr-u mine cat si pentr-u alti „calatori” care vor avea nevoe si imi vor cere ajutor.

  2. intreaba-ma orice si eu tot un raspuns care va contine numele celui pe care-l iubesc iti voi da,cred ca m-am mutat in alt om si ori ma intorc la mine ori ma obisnuiesc in el si incetez sa ma mai vait ca nu e usor si nu e ca la mine”acasa” :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *