Arta Transformarii

purple field www.deviantart.comVisul pe care-l trăiţi este rezultatul unui vis exterior ce vă captează atenţia şi vă hrăneşte toate credinţele.  O modalitate de a vă schimba credinţele este de a vă focaliza atenţia asupra acestor convenţii şi credinţe, transformând legămintele făcute cu voi înşivă.

Diferenţa este că nu mai sunteţi nevinovat. Când eraţi copii acest lucru nu era adevărat, nu aveaţi altă alternativă. Dar acum nu mai sunteţi un copil, acum depinde de voi ce credeţi sau ce nu credeţi. Puteţi alege să nu credeţi în nimic, dar asta vă include şi pe voi.

Primul pas este să devii conştient de ceaţa care este în mintea ta. Trebuie să devii conştient că visezi tot timpul. Doar cu această conştientizare ai posibilitatea de aţi transforma visul. Dacă eşti conştient că întreaga dramă a vieţii tale este rezultatul credinţelor tale, iar ceea ce crezi nu este real, atunci poţi începe să transformi ceva. Dar pentru a-ţi transforma credinţele trebuie să-ţi focalizezi atenţia asupra a ceea ce doreşti să transformi. Trebuie să ştii exact ce legăminte şi condiţionări vrei să transformi pentru a reuşi să o faci şi pentru a le putea transforma. Astfel încât următorul pas este de a deveni din ce în ce mai conştient de limitările tale, de fricile bazate pe credinţe şi care te fac nefericit. Poţi face un inventar al tuturor credinţelor tale, a tuturor legămintelor şi prin acest proces să începi transformarea. Toltecii numeau aceasta Arta Transformării şi stăpânirea acesteia necesită o mare măiestrie. Poţi atinge Măiestria transformării prin înlocuirea legămintelor bazate pe frică, legăminte ce-ţi produc suferinţă, şi asta doar prin reprogramarea minţii. O modalitate de a realiza aceasta este prin explorarea şi adoptarea unor credinţe alternative, ca de exemplu Cele Patru Legăminte.

Decizia de a adopta Cele Patru Legăminte este o declaraţie de război pentru a vă recâştiga libertatea de a vă elibera de parazit. Cele Patru Legăminte vă oferă posibilitatea de a pune capăt durerii emoţionale, ceea ce vă poate deschide uşa pentru a lăsa să pătrundă bucuria prin ea şi să începeţi un nou vis. Depinde de voi cum veţi explora posibilităţile visului vostru, dacă sunteţi interesat în mod real de aceasta. Cele Patru Legăminte au fost create pentru a vă ajuta în Arta Transformării, pentru a vă ajuta să depăşiţi limita legămintelor ce vă limitează, pentru a câştiga mai multă putere personală şi a deveni mai puternici. Cu cât veţi fi mai puternici, cu atât mai multe legăminte veţi putea rupe, până în momentul în care veţi pătrunde înţelesul lor profund.

A merge către înţelegerea profundă a acestor legăminte este ceea ce a fost numit a merge în deşert. Când mergi în deşert întâlneşti demonii faţă în faţă. După ce ieşi din deşert, toţi aceşti demoni devin îngeri.

Practicând cele patru legăminte noi, este un mare act de putere. A rupe vraja magiei negre din mintea voastră necesită o mare putere personală. De fiecare data când rupi unul dintre vechile legăminte, câştigi o putere suplimentară. Veţi putea începe prin ruperea unor condiţionări mai mici, mai puţin importante şi care necesită o putere mai mică. Odată ce toate aceste mici condiţionări sunt rupte, puterea voastră personală va creşte până când veţi ajunge în punctul în

care în final îl veţi înfrunta pe marele demon din mintea voastră. De exemplu, fetiţa mică căreia i s-a spus să nu cânte are acum 20 de ani şi ea tot nu cântă. O modalitate ca ea să-şi depăşească credinţa că vocea ei este urâtă, este de a spune: „Bine, voi cânta chiar dacă nu cânt atât de bine.” Apoi poate pretinde că o aplaudă cineva şi-i spune: „Oh! Ce frumos a fost.” Aceasta ar puteao face să-şi depăşească condiţionarea cu puţin, doar cu foarte puţin, însă

condiţionarea va fi tot acolo. Însă acum ea are puţin mai multă putere şi curaj pentru a încerca din nou şi din nou până când va rupe această condiţionare.

Aceasta este o modalitate de a ieşi din visul iadului. Dar fiecare condiţionare care vă face să suferiţi, pe care o depăşiţi va trebui să fie înlocuită cu un nou legământ care să vă facă fericiţi. Aceasta va împiedica vechile condiţionări să revină. Dacă veţi ocupa acelaşi spatiu cu un nou legământ, atunci vechea condiţionare va dispărea pentru totdeauna, iar în locul ei va fi un legământ nou de credinţă.

Există multe credinţe puternice în minte, credinţe ce pot face ca acest proces să fie fără speranţă, inutil. De aceea trebuie să procedezi uşor şi să ai răbdare cu tine pentru că acesta este un proces lent. De aceea trăieşti acum rezultatul a multor ani de domesticire într-o zi. Nu te poţi aştepta să rupi lanţurile domesticirii într-o zi. Ruperea condiţionărilor este foarte dificilă, deoarece noi suntem cei ce punem praful lumii (care este praful de pe voinţa noastră) în fiecare condiţionare pe care o avem.

Ne este necesară o putere mare pentru a transforma o condiţionare, pentru a ne dezlega de un legământ. Nu putem schimba un legământ cu mai puţină forţă decât forţa pe care am investit-o în acel legământ, deoarece punem putere în cuvinte (care este puterea voinţei noastre) şi în fiecare legământ pe care-l facem. Avem nevoie de aceeaşi cantitate de putere pentru a transforma un legământ. Nu putem să schimbăm un legământ cu mai puţină putere decât am folosit pentru a face acel legământ, iar aproape toată puterea noastră personală este investită în păstrarea legămintelor făcute cu noi înşine. De aceea, legămintele nostre sunt ca o puternică autodeterminare. Suntem condiţionaţi să fim ceea ce obişnuim să fim. Suntem condiţionaţi să fim geloşi, furioşi şi să ne fie milă de noi înşine. Suntem condiţionaţi de credinţele ce ne spun „Nu sunt suficient de bun, nu sunt suficient de inteligent. De ce să mai încerc? Ceilalţi oameni vor face asta deoarece o fac oricum mai bine decât mine!”

Toate aceste vechi legăminte care ne conduc visul vieţii sunt rezultatul faptului că le-am repetat la nesfârşit. De aceea, pentru a adopta Cele Patru Legăminte, aveţi nevoie de a pune în acţiune principiul repetării. Punerea în practică a noilor legăminte va face ca viaţa voastră să se îmbunătăţească simţitor. Repetiţia este cea care creează măiestria.

Cele patru Legaminte:

1.      Fii impecabil cu cuvintele tale.

2.      Nu considera nimic ca fiind un afront personal

3.      Nu fa doar presupuneri.

4.      Intotdeauna fa tot ceea ce poti mai bine.

 

Extras din cartea “Toltecii”

 

 

Un comentariu pentru “Arta Transformarii

  1. este cxtrardnar de realist acest articol pentru mine a sosit la momentul potrivit pentru a nfi pus in practica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.