Articole

 • Distorsiuni în percepția interpersonală

  În fiecare zi, într-un fel sau altul, interacționăm cu persoane diverse și diferite din punct de vedere al vârstei, condiției sociale, felului de a fi și a se exprima, reacțiilor pe care le manifestă. Avem acces la o mulțime de informații despre celălalt pe care le prelucrăm în așa fel încât să le oferim o structură coerentă ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum poți să îți dezvolți inteligența interpersonală?

  Cheia pentru a te înțelege cu o varietate de oameni este să te focalizezi în primul rând pe ei și pe reacțiile lor și mai apoi pe ale tale. Inteligența interpersonală presupune să ai o serie de abilități interpersonale și abordări diferite pe care să știi cum să le folosești, cu cine și în ce context. Rezultatul constă în ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Părinți toxici – cum ne putem elibera?

  Cei mai mulți dintre părinți se străduiesc să-și crească copiii într-o manieră pozitivă, iubindu-i și oferindu-le ceea ce au nevoie și, cu toate acestea, uneori dau greș. Nu este nimic neobișnuit în asta. Nu suntem perfecți, greșim și învățăm din greșelile noastre pentru a nu le mai repeta. Dar sunt și părinți care se ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum influențează stilul de atașament relațiile de cuplu?

  Oamenii se nasc cu nevoia de a căuta apropierea de persoanele semnificative din viața lor. Această nevoie este una evolutivă – copilul are nevoie să se simtă în siguranță atât din punct de vedere emoțional cât și fizic pentru a supraviețui. Atașamentul se dezvoltă în copilărie atunci când părinții sau persoanele îngrijitoare... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Cum îți poți construi o minte puternică?

  “Tu ai control asupra minții tale, nu asupra evenimentelor din exterior. Dacă conștientizezi acest lucru, vei dobândi toată puterea de care ai nevoie.” Marcus Aurelius Puterea mentală este o abilitate care poate fi dezvoltată în timp. Avem nevoie de un psihic puternic pentru a face față provocărilor vieții, pentru a ne adapta ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • A divorța de dragul copiilor

  Există familii unde noțiuni precum iubirea, respectul, înțelegerea, acceptarea sunt înlocuite de dispreț, abuzuri, jigniri, lipsă de respect, conflicte, scandaluri, indiferență etc. Cu toate acestea partenerii continuă să retrăiască în fiecare zi același calvar, cu atât mai mult cu cât există și copii la mijloc, spunând că ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Eliberarea de trecut

    “Încetează să mai fii prizonierul propriului trecut. Devino arhitectul viitorului tău.”- Robin Sharma Mulți oameni se simt blocați în propria viață și lipsiți de speranță, având o viziune întunecată asupra viitorului și neputându-se bucura de momentul prezent deoarece greutatea poverilor trecutului le apasă ... (se continuă)
  Citește mai departe
 • „M-am sacrificat pentru copilul meu”

  Sunt părinți care aduc pe lume copii, le oferă lucrurile normale - adăpost, hrană și educație, iar apoi, când copilul ajunge adult, au diferite pretenții de la el și îi spun că „eu m-am sacrificat pentru tine, acum tu ești dator să faci ceea ce vreau eu”. Însă este responsabilitatea părinților să își crească copiii și... (se continuă)
  Citește mai departe
 • Tulburarea de personalitate de tip borderline

  Persoanele care suferă de tulburare de personalitate borderline manifestă instabilitate în privința relațiilor interpersonale, imaginii de sine, trăirilor emoționale și de asemenea o impulsivitate ridicată. Au o dispoziție fluctuantă, sunt dominate de emoții intense și greu de controlat – în principal furie împotriva celorlalți... (se continuă)
  Citește mai departe
 • „Misiunea” de părinte

  Așteptăm cu entuziasm și bucurie să vină pe lume copilul nostru, ne facem planuri și așteptări, suntem curioși și nerăbdători, ne punem fel de fel de întrebări, uneori ne îndoim de cât de bine ne vom descurca, iar alteori ne simțim pur și simplu copleșiți de schimbări. Ne străduim să-i oferim celui mic tot ce avem mai bun și... (se continuă)
  Citește mai departe